Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole, τα κέρδη εξαμήνου των πέντε μεγάλων ελληνικών τραπεζών, τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole, τα κέρδη εξαμήνου των πέντε μεγάλων ελληνικών τραπεζών, τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Εμπορική: Στην αυριανή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων οριστικοποιείται η συμφωνία με την Credit Agricole για τη μεταβίβαση στους Γάλλους του ποσοστού που διαθέτει το Δημόσιο στην Εμπορική. Ήδη οι Γάλλοι στις τελευταίες συνεδριάσεις της Σοφοκλέους προχωρούν σε αγορές μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας.

Τράπεζες: Θεαματική αύξηση της τάξης του 65%-70% αναμένεται να εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη των πέντε μεγάλων τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθώς προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις που υπήρξαν έως σήμερα αλλά και τις προβλέψεις των αναλυτών για τις υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες, οι πέντε ισχυροί του πιστωτικού συστήματος συνεχίζουν να αναπτύσσονται με θεαματικούς ρυθμούς και αναμένεται να εμφανίσουν συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2006 καθαρά κέρδη που υπερβαίνουν το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Στα 1,174 δισ. ευρώ εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι διαμορφώθηκε ο τζίρος του ”Πάμε Στοίχημα” του ΟΠΑΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2006, αναναφέρει η ”Ημερησία”. Το Παγκόσμιο Κύπελλο συνεισέφερε στον τζίρο του εξαμήνου κατά περίπου 430 εκατ. ευρώ.

Vivartia: Η διοίκηση της Δέλτα Συμμετοχών καλείται μέσα στις επόμενες 31 ημέρες να κλείσει κάθε εκκρεμότητα για τη μετάβαση στο νέο σχήμα. Στόχος της διοίκησης είναι η συγχώνευση να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να κοπούν τα πρώτα τιμολόγια υπό την ονομασία Vivartia. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, επόμενο βήμα είναι η διαγραφή από το ταμπλό των εισηγμένων Chipita, Γενική Τροφίμων και Goody’s, που απορροφούνται από τη Δέλτα Συμμετοχών. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Δέλτα Συμμετοχών και Nestle για την απόσχιση της δραστηριότητας στο Πλατύ Ημαθίας και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος με τη μεταβίβαση των μετοχών.

OTE: Σε αποκατάσταση του 60% των κυκλωμάτων της Telepassport προχώρησε την Παρασκευή ο ΟΤΕ έπειτα από εντολή της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

ΒΦΛ: Μείωση προσωπικού κατά τα δύο τρίτα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν να μην ξεπερνούν τους 120, προβλέπει το σχέδιο που αποφάσισε να προτείνει η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων προκειμένου, όπως λέει, να διασωθεί και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Μέση Ανατολή: Εκτενή δημοσιεύματα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά και το θάνατο περίπου 60 αμάχων (μεταξύ των οποίων 37 παιδιά) στην Κάνα του Λιβάνου, φιλοξενούν σήμερα οι εφημερίδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v