Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη ρωσική Comstar το 51% της Hellas On Line

Τη συμφωνία απόκτησης ποσοστού 51% στη Hellas On Line AΕ (HoL) από την Comstar έναντι τιμήματος 47,9 εκατ. ευρώ με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ανακοίνωσαν σήμερα η JSC COMSTAR – United Telesystems, ο κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Ρωσία και την ΚΑΠ που ελέγχεται από την AFK SISTEMA, και η INTRACOM HOLDINGS.

Στη ρωσική Comstar το 51% της Hellas On Line
Τη συμφωνία απόκτησης ποσοστού 51% στη Hellas On Line AΕ (HoL) από την Comstar έναντι τιμήματος 47,9 εκατ. ευρώ με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ανακοίνωσαν σήμερα η JSC COMSTAR – United Telesystems, ο κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Ρωσία και την ΚΑΠ που ελέγχεται από την AFK SISTEMA, και η INTRACOM HOLDINGS.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την αίρεση της λήψη των προβλεπόμενων από τον νόμο διοικητικών αδειών και εγκρίσεων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007.

Η εταιρία Comstar UTS, ένας από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη Ρωσία, παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως μετάδοση φωνής και δεδομένων, ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet, καλωδιακή τηλεόραση, τηλεφωνικά κέντρα και υπηρεσίες VPN καθώς και πολλές άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε εταιρικούς και οικιακούς πελάτες και σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, χρησιμοποιώντας τα δικά της δίκτυα εναλλακτικών και σταθερών γραμμών. Το 2005 τα ενοποιημένα έσοδα της Comstar ανήλθαν στα 908 εκατ. δολ.

Η Hellas On Line (HoL) ιδρύθηκε το 1993, είναι ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών Internet στην Ελλάδα, και είναι μέλος του ομίλου INTRACOM HOLDINGS από τον Ιανουάριο 2006. Η HοL είναι ένας από τους μεγαλύτερους εναλλακτικούς παρόχους σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και ο τρίτος ευρυζωνικός πάροχος με μερίδιο αγοράς περίπου 12%. Η HoL παρέχει υπηρεσίες ADSL και dial up σε καταναλωτές, καθώς και υπηρεσίες τηλεφωνίας, hosting και VPN σε εταιρικούς πελάτες.

Η εταιρία έχει ήδη δημιουργήσει ένα ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών άνω των 90 χλμ. στην Αθήνα και σκοπεύει να επεκτείνει επιπλέον την υποδομή της σε όλο το λεκανοπέδιο καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η πελατειακή βάση οικιακών χρηστών της HoL περιλαμβάνει 35.000 περίπου ευρυζωνικούς και 70.000 dial-up συνδρομητές. Επιπλέον, η HoL παρέχει υπηρεσίες σε περίπου 1.850 εταιρικούς πελάτες. Τα έσοδα της εταιρίας κατά το 2005 ανήλθαν σε 25,6 εκατ. ευρώ, 40% εκ των οποίων προήλθαν από υπηρεσίες σε οικιακούς πελάτες.

Ο κ. Eric Franke, διευθύνων σύμβουλος της Comstar – United TeleSystems, δήλωσε: ”Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συμφωνία και έχουμε υψηλές προσδοκίες από αυτήν, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία με έναν τόσο ισχυρό παίκτη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως η INTRACOM HOLDINGS, καθώς και τις θετικές συνθήκες στην ελληνική αγορά. Η αγορά σταθερών γραμμών και ο ευρυζωνικός κλάδος έχουν αξιοσημείωτη δυναμική στην Ελλάδα.

Η εξαγορά της Hellas on Line θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία βάση για την ανάπτυξη των ευρζωνικών υπηρεσιών στην αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλή διείσδυση σε σχέση με την Ευρώπη.

Καθώς το επιχειρηματικό μοντέλο της HoL μοιάζει πολύ με το δικό μας, σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε την HoL στη δομή της Comstar-UTS και να επαναλανσάρουμε τις προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών της, έτσι ώστε να αυξήσουμε τη λειτουργική αποτελεσματικότητά της”.

Ο κ. Στέφανος Λουκάκος, διευθύνων σύμβουλος της Hellas On Line, δήλωσε: ”Αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εδραιωμένη θέση μας στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η HoL θα είναι πλέον σε πολύ πλεονεκτική θέση για να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους, όπως οι επενδύσεις σε έργα υποδομών, η αύξηση του μεριδίου αγοράς και ο εμπλουτισμός των καινοτόμων ευρυζωνικών προσφορών της, που θα την καταστήσουν κορυφαίο πάροχο ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Επίσης, η παρουσία ενός πολύτιμου στρατηγικού συνεργάτη στο μετοχικό μας κεφάλαιο, θα μας δώσει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v