Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στην Πειραιώς το 30%

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα περάσει το 30% της Ευρωπαϊκής Πίστης μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί στη δεύτερη. Παράλληλα, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν ώστε η Ευρωπαϊκή Πίστη να αναλάβει την κάλυψη του 30% των στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων της από τον κίνδυνο του Κλάδου Πυρός.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στην Πειραιώς το 30%
Καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς ποσοστού 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΓΑ ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Πίστης σε τιμή διάθεσης 2,24 ευρώ ανά μετοχή, (τιμή κλεισίματος Παρασκευής 8/12/2006) με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς. Η ολοκλήρωση της παραπάνω καταρχήν συμφωνίας τελεί υπό την προϋπόθεση λήψης σχετικής απόφασης από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΓΑ και λήψης των προβλεπόμενων εποπτικών και διοικητικών εγκρίσεων.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ αποτελεί μία εκ των συνεργαζόμενων με την Τράπεζα Πειραιώς ασφαλιστικών εταιριών στους τομείς των γενικών ασφαλειών.



Παράλληλα, μέσω ξεχωριστής ανακοίνωσης οι δύο εταιρίες κοινοποίησαν τραπεζοαφαλιστική συνεργασία. Βάσει αυτής, η Ευρωπαϊκη Πίστη αναλαμβάνει την κάλυψη του 30% των στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων της από τον κίνδυνο του Κλάδου Πυρός κ.ά.

Με την ανάληψη αυτή η Ευρωπαϊκή Πίστη ενίσχυσε περαιτέρω τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς, αναμένοντας αύξηση του κύκλου των εργασιών της στον παραδοσιακά κερδοφόρο Κλάδο Πυρός κατά 50% και κατά 7% στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της.

Όπως υπενθυμίζει η ανακοίνωση, από ολίγων μηνών η Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτει στους ασφαλισμένους της ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα επιστροφής ασφαλίστρων και πληρωμής τους σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω της κάρτας LIFECARD CREDIT, η οποία, επίσης, υπήρξε αποτέλεσμα συνεργασίας της με την Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v