Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώληση 15-20% αν δε βρεθεί στρατηγικός

Στην πώληση ποσοστού 15-20% των μετοχών του ΟΤΕ μέσω της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών θα προχωρήσει το δημόσιο εφόσον δε βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής επεσήμανε ότι πρέπει πρώτα να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν στο θέμα της κρατικής βοήθειας.

ΟΤΕ: Πώληση 15-20% αν δε βρεθεί στρατηγικός
Η κυβέρνηση ίσως πουλήσει 15-20% του ΟΤΕ μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών εάν δεν προσελκύσει το ενδιαφέρον Ευρωπαίου στρατηγικού επενδυτή έως τον Ιούνιο, είπε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης.

”Οι σύμβουλοί μας είναι σε συζητήσεις με όλες τις ευρωπαϊκές εταιρίες αλλά δεν είμαι σε θέση να πω τίποτε άλλο”, δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters την Δευτέρα.

”Ασφαλώς η προτίμηση μας παραμένει ένας Ευρωπαίος στρατηγικός επενδυτής. Εάν δεν μπορέσουμε να τον βρούμε, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική διοίκηση (του ΟΤΕ). Τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά αποτελεσματική”, πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι: ”Θα πουλήσουμε σημαντικό μερίδιο, θα είναι μεταξύ 15-20%, μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών”.

Εξάλλου αναφερόμενος στην προσπάθεια μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο 3% της ΕΕ, δήλωσε ότι:”Φαίνεται ότι κλείνουμε ελαφρά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις μας βάσει του προϋπολογισμού, θα είναι μεταξύ 2,5% και 2,6% το έλλειμμα του 2006 και φέτος θα το μειώσουμε περαιτέρω”.

”Είναι επίσης σημαντικό η Ελλάδα να εξέλθει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ με βάση τα παλαιά στοιχεία για το ΑΕΠ, για λόγους αξιοπιστίας. Ο στόχος για 2,4% φέτος παραμένει”, συμπλήρωσε.

Για την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει πρώτα να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν στο θέμα της κρατικής βοήθειας πριν η Ελλάδα προχωρήσει σε πώληση της εταιρίας.

”Η Ολυμπιακή είναι ακόμα σε φάση ευαίσθητων διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της κρατικής βοήθειας και εάν αυτό δεν επιλυθεί δεν μπορούμε να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v