Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινωικές: ”Ρότα” για ΑΜΚ 180 με 200 εκατ. ευρώ

Καμία απόφαση σχετικά με την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου δεν έχουν ακόμη λάβει οι Μινωικές Γραμμές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία σχολιάζεται δημοσίευμα του euro2day.gr. Σύμφωνα με το τελευταίο, η εταιρία είναι κοντά στη λήψη απόφασης για ΑΜΚ 180-200 εκατ. ευρώ.

Μινωικές: ”Ρότα” για ΑΜΚ 180 με 200 εκατ. ευρώ
Καμία απόφαση σχετικά με την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου δεν έχουν ακόμη λάβει οι Μινωικές Γραμμές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία σχολιάζεται δημοσίευμα του euro2day.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 180 με 200 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προσεχές διοικητικό συμβούλιο των Μινωικών Γραμμών.

Όπως ενημερώθηκε το euro2day, οι σχετικές σκέψεις αναπτύσσονται με δεδομένη τη χρηματιστηριακή συγκυρία, την αύξηση του ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών, αλλά και τις διαφαινόμενες ”τάσεις” για αναδιάρθρωση του κλάδου της ακτοπλοΐας.

Εφόσον υπάρξει συναίνεση μεταξύ των μελών της διοίκησης, τότε εντός διαστήματος κάποιων εβδομάδων αναμένεται να γίνει σχετική πρόταση προς τη γενική συνέλευση.

Το ύψος της αύξησης κινείται στα επίπεδα που έχουν προτείνει κατά καιρούς ξένες και εγχώριες τράπεζες στη διοίκηση των Μινωικών Γραμμών, προκειμένου να υπάρξει ευχέρεια για επενδύσεις και συμμετοχή στις δομικές ανακατατάξεις που κυοφορούνται εδώ και καιρό στον χώρο.

Κομβικό ρόλο στις αποφάσεις θα παίξει η Attica Group, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή μέτοχο των Μινωικών Γραμμών (δημοσιοποιημένο ποσοστό 22,25% που μπορεί όμως να είναι και υψηλότερο) και συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο με ένα μέλος.

Πιθανός στόχος μίας τέτοιας αύξησης, εκτιμούν παρατηρητές της αγοράς, θα μπορούσαν να είναι και τα 4 πλοία Super Fast της ίδιας της Attica, σε συνδυασμό ίσως και με τα κεφάλαια από την πώληση πλοίων όπως τα ΠΑΣΙΦΑΗ και ΙΚΑΡΟΣ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν πιθανή και η άνοδος του ποσοστού της Attica στις Μινωικές, σε επίπεδα κοντά στην καταστατική μειοψηφία.



Αναφερόμενοι σε δημοσίευμα του Tύπου περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, επιθυμούμε να ενημερώσουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών, τους μετόχους της εταιρίας και το επενδυτικό κοινό ότι η διοίκηση της εταιρίας δεν έχει λάβει καμία απόφαση σχετικά με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση, η εταιρία, σεβόμενη τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v