Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜINOA: Στο Λασκαρίδη το ποσοστό της Attica (upd3)

Η πρώτη πράξη της αναδιάρθρωσης στην ακτοπλοία έκλεισε ήδη. Στα συμφέροντα του ομίλου Λασκαρίδη, πέρασε το ποσοστό της τάξεως του 22,3% που διαθέτει ο όμιλος Attica Group στις Μινωικές. Πληροφορίες για προσέγγιση Attica με ΑΝΕΚ μέσω Γκριμάλντι, δείχνουν τάση πλήρους ανατροπής στο σκηνικό.

ΜINOA: Στο Λασκαρίδη το ποσοστό της Attica (upd3)
του Γ. Παπανικολάου

Πέρασαν τα πακέτα των μετοχών των Μινωικών Γραμμών από την Attica Group στον όμιλο Λασκαρίδη, το βασικό κομμάτι των οποίων άλλαξε χέρια μέσω της Κάππα Χρηματιστηριακής.

Mε το deal για μεταβίβαση του ποσοστού των Μινωνικών, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε το euro2day, ξεκινούν όπως φαίνεται οι μεγάλες ανακατατάξεις στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοϊας.

Η πρώτη πράξη έκλεισε ήδη.

Ειδικότερα στην περιοχή των 6 ευρώ ανα μετοχή, μεταβιβάστηκε ποσοστό της τάξεως του 22,25% των Μινωϊκών Γραμμών, από την Attica Group στη θυγατρική εταιρία ACCESS MARITIME, θυγατρική του ομίλου Λασκαρίδη.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω δύο πακέτων 7.500.000 και 8.281.380 τεμαχίων αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Λασκαρίδη κατέχει επιπροσθέτως ποσοστό 4,38% από παλαιότερες συναλλαγές και συνεπώς η συνολική συμμετοχή του ανέρχεται σήμερα στο 26,63%.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η ανωτέρω επένδυση πραγματοποιείται από κοινού από τις οικογένειες Παναγιώτη και Θανάση Λασκαρίδη, όπως άλλωστε το σύνολο των λοιπών επενδύσεων του Ομίλου.

Ο Όμιλος Λασκαρίδη που ως γνωστόν έχει κύρια δραστηριότητα επί δεκαετίες την υπερπόντιο ναυτιλία, προσβλέπει με αισιοδοξία στην πρόοδο και εξέλιξη των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Α.Ν.Ε. και της συνδεδεμένης τους εταιρείας HELLENIC SEAWAYS S.A. ειδικότερα, προς όφελος όχι μόνο της Ελληνικής Ακτοπλοΐας αλλά και του Ελληνικού Τουρισμού και της Οικονομίας της χώρας μας, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ άλλες πληροφορίες απο το χώρο αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ”προσέγγιση” της Attica Group με το σχήμα που έχει δημιουργηθεί στην ΑΝΕΚ μεταξύ του ομίλου Γκριμάλντι και του κ. Ιωάννη Βαρδινογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Γκριμάλντι είναι απο τους μεγαλύτερους στον κόσμο στον εφοπλιστικό χώρο, κι ότι εκπρόσωπος του τόνισε στη συνέλευση της ΑΝΕΚ ότι θέλει στρατηγική συνεργασία στο χώρο της ΝΑ Μεσογείου.

Από την άλλη πλευρά, η πώληση εκ μέρους της Attica τoυ ποσοστού που διέθετε στις Μινωικές, ρίχνει πλέον στο καλάθι των αχρήστων τα σενάρια και τις πληροφορίες που υπήρχαν για το ενδεχόμενο κάποιου είδους στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Κι επαναφέρει πλέον επιτακτικά στο προσκήνιο τις πληροφορίες που θέλουν την Attica και την ελεγχόμενη απο αυτή Blue Star, να είναι στο στόχαστρο επιθυμιών εξαγοράς.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος, στις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιριών, παραδέχτηκε εμμέσως ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v