Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NΕΛ-HSW: Βγαίνουν τα ”μεγάλα μαχαίρια”

Νέα απρόβλεπτη τροπή στην ”κόντρα” μεταξύ του Απ. Βεντούρη της ΝΕΛ και της διοίκησης της HSW. Στον εισαγγελέα ο αδελφός του Γερ. Στρίντζη, για ανώνυμο e-mail με βαριές κατηγορίες κατά Βεντούρη και γνωστού τραπεζίτη. Τον Π. Λασκαρίδη εμπλέκει στην υπόθεση ο κ. Βεντούρης. Προμηνύεται συνέχεια...

NΕΛ-HSW: Βγαίνουν  τα ”μεγάλα μαχαίρια”
Νέα απρόβλεπτη τροπή λαμβάνει η άγρια σύγκρουση μεταξύ του εφοπλιστή Απόστολου Βεντούρη, ισχυρού ανδρός της εισηγμένης ΝΕΛ, και της διοίκησης της εταιρίας Hellenic Seaways.

Σήμερα κατόπιν εγκλήσεως του κ. Βεντούρη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Σπύρος Στρίντζης, αδελφός του διευθύνοντος συμβούλου της HSW Γεράσιμου Στρίντζη, τον οποίον ο κ. Βεντούρης κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

”Πέτρα του σκανδάλου”, ανώνυμο e-mail με την υπογραφή ”Ο Μυτιληνιός” το οποίο εστάλη προ ημερών σε πάνω από 100 παραλήπτες και περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες κατά του κ. Απόστολου Βεντούρη και άλλων προσώπων..

Στο e-mail αυτό, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day.gr, περιλαμβάνονται ισχυρισμοί για μεγάλη υπερτιμολόγηση πλοίου που αγοράστηκε από τη μη εισηγμένη εταιρία συμφερόντων Βεντούρη C-link, η οποία όμως, εν συνεχεία εξαγοράστηκε από τη ΝΕΛ.

Η αγορά του πλοίου έγινε μέσω off shore εταιρίας, το όνομα της οποίας αναφέρεται στο e-mail μαζί με τα ονόματα των μελών του ΔΣ της, ενώ αναφορά γίνεται κι εναντίον συγκεκριμένης τράπεζας και γνωστού τραπεζίτη- ηγετικού στελέχους της τελευταίας- που χρηματοδότησε την αγορά αυτών των πλοίων.

Mε αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης του e-mail, να καρπωθούν οι συμμετέχοντες σημαντικό όφελος.

Σε μακροσκελές Δελτίο Τύπου, ο κ. Βεντούρης συνδέει άμεσα την κυκλοφορία αυτού του e-mail με τις δικαστικές διαδικασίες που έχει ξεκινήσει εναντίον της διοίκησης της Hellenic Seaways, χαρακτηρίζοντας τον αποστολέα ”αισχρό συκοφάντη” και μιλώντας για απόπειρα εκβιασμού του.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει στοιχεία που όπως λέει συνέδεσαν εταιρία του κ. Σπύρου Στρίντζη με τη διεύθυνση αποστολής του e-mail.

Εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορεί τόσο τον αδελφό του Σπύρου, Γεράσιμο Στρίντζη, όσο και τον βασικότερο μέτοχο της HSW και νυν βασικότερο μέτοχο και των Μινωικών, Πάνο Λασκαρίδη (σ.σ. στην πράξη πρόκειται πλέον για τον όμιλο Λασκαρίδη, συμφερόντων και των δύο αδελφών Πάνου και Θανάση Λασκαρίδη) ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, αποσκοπώντας να τον πιέσουν να σταματήσει τις δικαστικές ενέργειες στην HSW.

Eπίσης, ο κ. Βεντούρης απειλεί με νέες μηνύσεις άμεσα και ισχυρίζεται ότι θα τιμωρήσει του ενόχους μέσω της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κ. Σπύρου Στρίντζη, Δημ. Αβαρκιώτης, με τον οποίο επικοινώνησε το Euro2day.gr, επιβεβαίωσε ότι κατόπιν εγκλήσεως Βεντούρη, ο πελάτης του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, για επιστολή που διακινήθηκε ανώνυμα στο διαδίκτυο.

Όπως μας είπε, ο κ. Σπ. Στρίντζης έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος, αφού προηγουμένως η εισαγγελία διέταξε την περαιτέρω διερεύνηση της υποθέσεως, με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, περιορίστηκε να δηλώσει εκ μέρους του πελάτη του ότι ”Πολύ σύντομα η αλήθεια θα αποδειχτεί σε όλο της το μεγαλείο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v