Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΝΕΚ: Κρίσιμες συναντήσεις με Γκριμάλντι

Στην Ιταλία βρίσκεται τις τρεις τελευταίες μέρες ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει απανωτές συναντήσεις με την ανώτατη ηγεσία του ομίλου Γκριμάλντι για τον καθορισμό στρατηγικής στην περιοχή μας. Τι αναφέρουν οι διαθέσιμες πληροφορίες.

ΑΝΕΚ: Κρίσιμες συναντήσεις με Γκριμάλντι
Στην Ιταλία βρίσκεται τις τρεις τελευταίες ημέρες ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης, πραγματοποιώντας στη Νάπολι κρίσιμες συναντήσεις καθορισμού κοινής στρατηγικής με τον κ. Εμανουέλε Γκριμάλντι και την ηγετική ομάδα του ομίλου του.

Έναυσμα για την ταχεία χάραξη στρατηγικής αποτέλεσε η πώληση εκ μέρους της Attica Group του ποσοστού που διέθετε στις Μινωικές, στον όμιλο Λασκαρίδη, γεγονός που κατέστησε τον τελευταίο μακράν τον βασικότερο μέτοχο των Μινωικών, με ποσοστό της τάξεως του 27%.

Η γενική εκτίμηση, στην οποία συγκλίνουν και οι διαθέσιμες πληροφορίες, είναι ότι κάποια σημαντική κίνηση εκ μέρους του σχήματος πρόκειται να εκδηλωθεί, το πιθανότερο, σύντομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι το σχήμα ΑΝΕΚ-Γκριμάλντι έχει ήδη ”επαφές” και με τον όμιλο της Attica Group, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποιο deal, αλλά ταυτόχρονα κάνουν λόγο και για το ενδεχόμενο ”καθόδου” νέων πλοίων που παραλαμβάνει ο όμιλος Γκριμάλντι, σε ακτοπλοϊκές γραμμές ελληνικού ενδιαφέροντος, μέσω της ΑΝΕΚ.

Όπως αναφέρουν με νόημα πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ο όμιλος Γκριμάλντι έχει σειρά παραδόσεων νέων πλοίων, συνολικά 11 τον αριθμό, ενώ σήμερα ο κ. Βαρδινογιάννης, όπως σημειώνουν οι πηγές αυτές, επρόκειτο να παραστεί στην καθέλκυση ενός εξ αυτών, μεγάλου μεγέθους και χωρητικότητας σε επιβάτες και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο αυτό, της δρομολόγησης πλοίων του ομίλου σε γραμμές ελληνικού ενδιαφέροντος, μέσω της ΑΝΕΚ, έχει απασχολήσει παράγοντες της ακτοπλοϊκής αγοράς, αλλά και ανταγωνίστριες της ΑΝΕΚ εταιρίες, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο όμιλος Γκριμάλντι έλαβε σημαντική θέση στην κρητική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v