Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμανλής: Τι δήλωσε για άρση μονιμότητας & Ο.Α.

Άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο στενό δημόσιο τομέα ”προανήγγειλε” ο Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Παράλληλα υπογράμμισε πως αν δεν επιτύχει η πολιτική ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής τότε η εταιρία θα κλείσει

Καραμανλής: Τι δήλωσε για άρση μονιμότητας & Ο.Α.
Άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο στενό δημόσιο τομέα ”προανήγγειλε” ο Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

O πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε υπέρ εναλλακτικών τρόπων απασχόλησης στο στενότερο δημόσιο τομέα προσθέτοντας: ”Να μην είναι κατ΄ ανάγκην όποιος απασχολείται στο δημόσιο τομέα μόνιμος, εφόρου ζωής, δημόσιος υπάλληλος”.

Παράλληλα υπογράμμισε: ”Εγώ πιστεύω ότι χωρίς να θίγεται κανένα δικαίωμα των σήμερα υπηρετούντων, χωρίς να θίγεται η βασική άρθρωση, η δομή της Πολιτείας, πρέπει να δούμε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν, να απασχοληθούν στο δημόσιο, χωρίς κατ΄ ανάγκη να έχουν αυτή την κλασική μορφή απασχόλησης.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άξιοι άνθρωποι, οι οποίοι θα μπορούσαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να προσφέρουν, που κατ΄ ανάγκη δεν θα ήθελαν και οι ίδιοι να μπουν στη λογική μιας καριέρας συνολικής και μόνιμης με το δημόσιο τομέα”.

Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ακόμα ότι για κάτι τέτοιο ”χρειάζεται συνταγματική μεταρρύθμιση. Τουλάχιστον για το στενότερο δημόσιο τομέα”.

Εξάλλου απαντώντας σε άλλο έρωτημα αναφορικά με την Ολυμπιακή υπογράμμισε πως το ελληνικό δημόσιο βρίσκεται σε ”μια διελκυστίνδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά πόσον είναι αποδεκτός ο συμψηφισμός χρεών της Ολυμπιακής προς το Δημόσιο και, από την άλλη πλευρά, χρεών του Δημοσίου προς την Ολυμπιακή”.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ”ότι θα την κερδίσουμε και θα ανοίξει ο δρόμος να προχωρήσουμε πλέον στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, ώστε να υπάρχει μια ισχυρή, υγιής αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί πια καθαρά στον ιδιωτικό τομέα”.

Ωστόσο πρόσθεσε πως ”αν δεν επιτύχει αυτή η πολιτική, εάν δηλαδή δεν μπορέσουμε να βρούμε το σημείο συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ή έστω στη δικαστική διαμάχη, αν προκύψει, το φυσικό επακόλουθο θα είναι να κλείσει η Ολυμπιακή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v