Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Συντήρηση διυλιστηρίων το 2008-2009

Εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν 20-25 ημέρες, προγραμματίζουν για την άνοιξη του 2008 τα ΕΛΠΕ, ενώ παρόμοιες εργασίες θα εκτελεστούν και στο δεύτερο ήμισυ του 2009, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Πάνος Καβουλάκος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

ΕΛΠΕ: Συντήρηση διυλιστηρίων το 2008-2009
Εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν 20-25 ημέρες, προγραμματίζουν για την άνοιξη του 2008 τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ παρόμοιες εργασίες θα εκτελεστούν και στο δεύτερο ήμισυ του 2009, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Πάνος Καβουλάκος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες επέκτασης της δυναμικότητας στην συγκεκριμένη μονάδα, θα αυξήσουν την παραγωγή βενζίνης κατά 50% και diesel κατά 30%.

Η επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 1 δισ. ευρώ που σχεδιάζει η εταιρεία για αναβαθμίσεις των διυλιστηρίων της την πενταετία μέχρι το 2011.

Οσον αφορά το διυλιστήριο της Ελευσίνας, οι σχετικές εργασίες θα κοστίσουν περίπου 850 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθούν το 2010.

”Εκτιμούμε πως από την Ελευσίνα μόνο θα προστεθούν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων”, σημείωσε ο κ. Καβουλάκος.

Επίσης, σχεδιάζονται εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το α’ εξάμηνο του 2009 και θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες, όπως γνωστοποίησε ο κ. Καβουλάκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v