Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Σύμβαση για υδρογονάνθρακες στην Αίγυπτο

Στις 9/10/07 υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή Mesaha της Αιγύπτου μεταξύ αφενός της κοινοπραξίας, που αποτελούν η Ελληνικά Πετρέλαια, η MELROSE RESOURCES και η OIL SEARCH, και αφετέρου της κρατικής εταιρίας Ganoub El Wadi και του υπουργείου Πετρελαίου.

ΕΛΠΕ: Σύμβαση για υδρογονάνθρακες στην Αίγυπτο
Στις 9 Οκτωβρίου 2007 υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή Mesaha της Αιγύπτου μεταξύ αφενός της κοινοπραξίας, που αποτελούν η Ελληνικά Πετρέλαια, η MELROSE RESOURCES και η OIL SEARCH, και αφετέρου της κρατικής εταιρίας Ganoub El Wadi και του υπουργείου Πετρελαίου.

Στην τελετή της υπογραφής προήδρευσε ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Eng. Sameh Fahmy, επισημαίνεται στην ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Η περιοχή παραχώρησης, η οποία καλύπτει μια ανεξερεύνητη ιζηματογενή λεκάνη, βρίσκεται στην άνω Αίγυπτο στα σύνορα με το Σουδάν και έχει έκταση 57.000 τ. χλμ.

Η αρχική περίοδος έρευνας είναι 4 χρόνια και μπορεί να παραταθεί μέχρι και 9 χρόνια. Η συνολική οικονομική δέσμευση είναι 14,3 εκατ. δολάρια και η Ελληνικά Πετρέλαια συμμετέχει με ποσοστό 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v