Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο 100.000 στη Hellas on Line από την ΕΕΤΤ

Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρία HELLAS ON LINE για παράβαση του Νόμου 703/1977 ”περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού”.

Πρόστιμο 100.000 στη Hellas on Line από την ΕΕΤΤ
Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρία HELLAS ON LINE για παράβαση του Νόμου 703/1977 ”περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού” και ειδικότερα για την εκπρόθεσμη γνωστοποίηση στην ΕΕΤΤ της εξαγοράς του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, παρότι η ίδια ήδη γνώριζε την εκ του νόμου υποχρέωσή της.

Επισημαίνεται ότι η εταιρία HELLAS ON LINE είχε ήδη υπογράψει από τον Απρίλιο του 2007 σχετικό συμβολαιογραφικό προσύμφωνο αγοραπωλησίας μετοχών της ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

Ωστόσο, προέβη στη γνωστοποίηση της εν λόγω εξαγοράς στην ΕΕΤΤ μόλις στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 και μόνο αφού η ΕΕΤΤ αναγκάστηκε να διεξαγάγει αυτεπαγγέλτως δύο ακροάσεις με τη συγκεκριμένη εταιρία για αυτό το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτή διαφήμιζε με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς και προ του Απριλίου 2007.

Σημειώνεται ότι η ΕΕΤΤ προχώρησε στην επιβολή του εν λόγω προστίμου εφαρμόζοντας τον Ν. 703/1977 ”περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού” ασκώντας τις αρμοδιότητές της ως επιτροπή ανταγωνισμού για την ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, οι οποίες απορρέουν από τον Νόμο 3431/2006.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση επιβλήθηκε επιπλέον και σύσταση στην εταιρία HELLAS ON LINE να απέχει από παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Επισημαίνεται ότι η έγκαιρη γνωστοποίηση των συγκεντρώσεων στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την αποτελεσματική άσκηση του ρυθμιστικού-εποπτικού ρόλου της ΕΕΤΤ και για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v