Τα σχέδια Γκριμάλντι για ΑΝΕΚ - Αδριατική

Το στίγμα των προθέσεων του ομίλου Γκριμάλντι στην ελληνική αγορά δίνει για πρώτη φορά μέσω της αποκλειστικής συνέντευξής του στο euro2day.gr ο διευθυντής του ομίλου κ. Παύλος Κυπριανού. Διαψεύδει επενδύσεις σε άλλες -πλην της ΑΝΕΚ- εταιρίες. Τι λέει για τη σχέση με Ι. Βαρδινογιάννη και το concept των ”θαλάσσιων αυτοκινητοδρόμων”.

Τα σχέδια Γκριμάλντι για ΑΝΕΚ - Αδριατική
Συνέντευξη στον Γιώργο Παπανικολάου

Την επιδίωξή του να μεταφέρει το concept των ”θαλάσσιων αυτοκινητοδρόμων” και στην Αδριατική αποκαλύπτει με αποκλειστικές δηλώσεις του στο euro2day.gr ο διευθυντής του ομίλου Εμμ. Γκριμάλντι και υπεύθυνος για την ελληνική αγορά κ. Παύλος Κυπριανού (φωτό).

Ταυτόχρονα, βάζει τέρμα στα σενάρια που δημοσιεύονται στον Τύπο περί επενδύσεων του ομίλου και σε άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες, πλην της ΑΝΕΚ, ενώ σπεύδει να τονίσει ότι οι σχέσεις μεταξύ του κ. Γκριμάλντι και του κ. Ι. Βαρδινογιάννη είναι πολύ καλές, διαψεύδοντας έτσι τις φημολογίες περί του αντιθέτου.

Ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, ο κ. Κυπριανού δηλώνει σαφώς ότι οι εσωτερικές γραμμές της ελληνικής ακτοπλοΐας δεν ενδιαφέρουν καθόλου τον όμιλο Γκριμάλντι.

”Έχουμε καθιερώσει το concept των ”θαλάσσιων αυτοκινητοδρόμων” στη Μεσόγειο, όπου κατέχουμε την πρώτη θέση στις αγορές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Τυνησίας, μεταφέροντας 150.000 φορτηγά και περισσότερους από 400.000 επιβάτες σε ετήσια βάση”, αναφέρει. ”Επόμενο είναι ότι έχοντας την πρώτη θέση στη δυτική Μεσόγειο, προσβλέπουμε και στην αγορά της Αδριατικής”.

”Επιλέξαμε λοιπόν να επεκταθούμε σε αυτή την αγορά χωρίς ”πόλεμο” επενδύοντας σε μια πετυχημένη εταιρία όπως η ΑΝΕΚ. Πρέπει να πω ότι δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου οι εσωτερικές γραμμές της Ελλάδας αλλά και να διαψεύσω κατηγορηματικά κάποια δημοσιεύματα που μας φέρουν δήθεν να επενδύουμε και σε άλλες ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ τη σχέση και τη συμμαχία μας με την ΑΝΕΚ. Υπήρξαν κάποια υπονοούμενα στον Τύπο ότι οι σχέσεις μας με τη διοίκηση της ΑΝΕΚ και τον κ. Ι. Βαρδινογιάννη δεν είναι καλές, υπονοούμενα που ενδεχομένως επιχειρούν να σπείρουν διχόνοια”.

”Τουναντίον”, αναφέρει ο κ. Κυπριανού, ”οι σχέσεις είναι πολύ καλές, πολύ στενές και το κυριότερο ειλικρινείς. Δεν γίναμε μέτοχοι της ΑΝΕΚ για να ανοίξουμε πόλεμο. Υπάρχουν συνεχείς συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιριών για κοινά σχέδια και στο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις” .

”Δεν είναι άλλωστε τυχαίο”, προσθέτει, ”ότι ο κ. Γκριμάλντι στο πρόσφατο συνέδριο στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά πως ”ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι φίλος μου”.

Ήρθαμε στην ΑΝΕΚ ως συνεργάτες, όχι για να επιβάλουμε οτιδήποτε κι αυτό το ξεκαθάρισα εξαρχής και ο ίδιος, όταν παραστάθηκα στη συνέλευση της εταιρίας”.



Ποια είναι όμως τα σχέδια του ομίλου στην Αδριατική, μέσω της συμμαχίας με την ΑΝΕΚ; Εδώ ο κ. Κυπριανού αποφεύγει να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του, πλην όμως δίνει ένα στίγμα:

”Εάν εμείς μπορούμε με τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία μας να βοηθήσουμε να γίνει η ΑΝΕΚ πρώτη εταιρία στην Αδριατική, θα το πράξουμε”, λέει, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν την ελληνική εταιρία και με πλοία που διαθέτει ή ναυπηγεί ο όμιλος Γκριμάλντι, περιορίζεται να απαντήσει διπλωματικά… ”Δεν το αποκλείουμε ούτε αυτό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v