Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Warren Buffett θα βγάλει κέρδος από την κρίση

Ο Warren Buffett, πρόεδρος της Berkshire Hathaway, μπορεί να βγάλει κέρδος από την κρίση που πληττει τις αγορές πιστώσεων και τις ανησυχίες που περιβάλλουν την οικονομική ευρωστία των εκδοτών ομολόγων.

Ο Warren Buffett θα βγάλει κέρδος από την κρίση
Ο Warren Buffett, πρόεδρος της Berkshire Hathaway, μπορεί να βγάλει κέρδος από την κρίση που πληττει τις αγορές πιστώσεων και τις ανησυχίες που περιβάλλουν την οικονομική ευρωστία των εκδοτών ομολόγων, όπως η Ambac Financial Group και η MBIA Inc, αναφέρει στην online έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal.

Με πάνω από 45 δισ. δολ. σε ρευστό στα βιβλία της, αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας στο τριπλό Α και πολλά χρόνια εμπειρίας στην ασφάλιση άλλων ασφαλιστών έναντι καταστροφικών ζημιών, η Berkshire Hathaway είναι σε θέση να προσφέρει ανακούφιση σε ορισμένες από αυτές τις εταιρίες και μπορεί να εισέλθει και η ίδια στην αγορά ασφάλισης ομολόγων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τελευταία, κάθε μεγάλος ασφαλιστής ομολόγων έχει προσφύγει στην Berkshire, η οποία κατέχει μια μεγάλη γκάμα αντασφαλιστών όπως η General Re και η Geico, για να ζητήσει κεφάλαια.

”Ο φόβος έχει φύγει από τους τυφώνες και εισέρχεται στις χρηματοοικονομικές αγορές,” αναφέρει στέλεχος της αγοράς, σύμφωνα με την WSJ. ”Ο Warren Buffett μπορεί να βγάλει πολλά λεφτά από τον φόβο.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v