Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγωγές νέων μετοχών ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ

Την εισαγωγή νέων μετοχών ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Παράλληλα αποφάσισε τη διακοπή της διαπραγμάτευσης (μη εισαγωγή νέων σειρών) των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί των μετοχών της Εμπορικής και της Cosmote.

Εισαγωγές νέων μετοχών ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ
Την εισαγωγή νέων μετοχών ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Παράλληλα αποφάσισε τη διακοπή της διαπραγμάτευσης (μη εισαγωγή νέων σειρών) των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί των μετοχών της Εμπορικής και της Cosmote.

Αναλυτικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

•των 48.579.539 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της μη εισηγμένης εταιρίας ”ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ”, με παράλληλη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 0,59 σε € 1,00 με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:

α) κάθε μέτοχος της εταιρίας ”ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Α.Ε.” ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας € 0,59, με 0,954824060176012 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής, ονομαστικής αξίας € 1,00,

β) κάθε μέτοχος της εταιρίας ”ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ” ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας € 3,00, με 2,941245253196930 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας € 1,00. Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης των 2.660.000 (ΚΟ) μετοχών ορίστηκε η 11η Δεκεμβρίου 2007 και ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προκύπτουν από την ανωτέρω εταιρική πράξη ορίστηκε η 18η Δεκεμβρίου 2007.

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημερώθηκε για την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας ”ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Α.Ε.” σε ”ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ”. Η νέα επωνυμία θα ισχύει από την 18η Δεκεμβρίου 2007.

•α) των 26.262.660 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”SPRIDER STORES Α.Ε.B.E.E.- ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ.”, που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 0,60 σε € 0,30 (split μετοχών). Δικαιούχοι των νέων μετοχών που προκύπτουν από το split θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 11ης Δεκεμβρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προκύπτουν από το split ορίστηκε η 19η Δεκεμβρίου 2007 και

β) των 26.262.660 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ίδιας εταιρίας, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 2 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 19ης Δεκεμβρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 28η Δεκεμβρίου 2007.

•των 13.547.835 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ”BETANET Α.Β.Ε.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ”, που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 3 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 5 παλαιές σε τιμή διάθεσης € 1,25 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 10η Δεκεμβρίου 2007. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2007 έως και την 28η Δεκεμβρίου 2007, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2007 έως και την 20η Δεκεμβρίου 2007.

•των 20 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, της ”MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 13η Δεκεμβρίου 2007.

•των 3.750.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”RAINBOW A.E. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ”, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 11ης Δεκεμβρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 19η Δεκεμβρίου 2007.

•των 18.150.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.”, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 11ης Δεκεμβρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 19η Δεκεμβρίου 2007.

•των 170.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στο προσωπικό της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 12η Δεκεμβρίου 2007.

•των 105.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 10η Δεκεμβρίου 2007.

•των 636.483 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών της εταιρίας ”COCA COLA E.E.E. A.E.” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από ανώτερα και ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 12η Δεκεμβρίου 2007.

•των 161.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και των θυγατρικών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίζεται η 12η Δεκεμβρίου 2007.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε τη διακοπή της διαπραγμάτευσης (μη εισαγωγή νέων σειρών) των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί των μετοχών των εταιριών ”ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (ΚΟ)” και ”COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ” καθώς και την αναστολή διαπραγμάτευσης όσων σειρών δεν έχουν ανοικτές θέσεις σε Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης.

Επιπροσθέτως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών των εταιριών:

ALAPIS (ΚΟ)

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΚΟ)

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε

ως υποκείμενη αξία σε Συμβάσεις Πώλησης με Σύμφωνο Επαναγοράς (Stock Repos) και Συμβάσεις Αγοράς με Σύμφωνο Επαναπώλησης (Stock Reverse Repos), καθώς και σε Συμβόλαια Επαναγοράς (STRAs – Standardised Repurchase Agreements).

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε την αίτηση της ”Γ. Α. ΠΕΡΒΑΝΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v