Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Με 100% στην Κ.Π. Μαρινόπουλος

Η Alapis, ανακοινώνει ότι προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την αγορά του υπολοίπου ποσοστού 51% των μετοχών της εταιρίας Κ.Π. Μαρινόπουλος. Το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε 29 εκατ. ευρώ περίπου.

Alapis: Με 100% στην Κ.Π. Μαρινόπουλος
στα πλαίσια της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου μέσω της διάθεσης μέρους των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την αγορά του υπολοίπου ποσοστού 51% των μετοχών της εταιρίας Κ.Π. Μαρινόπουλος.



Η Κ.Π. Μαρινόπουλος ιδρύθηκε το 1979 και έχει διαγράψει μέχρι σήμερα μία συνεχή ανοδική πορεία, αποσκοπώντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου φαρμακείου, σε μικρούς χρόνους ανταπόκρισης.

Έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διάθεσης και διανομής φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε περισσότερα από 2.000 σημεία πωλήσεων.

Ειδικότερα, η Κ.Π. Μαρινόπουλος, διαθέτει τα υψηλής προϊόντα ΑΛΕΦΑ (private label), όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, βρεφικές τροφές και πάνω από 10.000 παραφαρμακευτικά είδη.

Η σημερινή διοίκηση, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στην μέχρι τώρα ανάπτυξη της Κ.Π. Μαρινόπουλος θα συνεχίσει την δραστηριοποίηση της στην Εταιρία συνεισφέροντας στην δυναμική και περαιτέρω επέκταση της.

Στην επιχείρηση απασχολούνται συνολικά διακόσια τριάντα επτά άτομα, πλήρως εκπαιδευμένα και ικανά να υποστηρίξουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πελατών, μέσα από την καθημερινή και άμεση επικοινωνία μαζί του

Κατά το έτος 2006 η Κ.Π. Μαρινόπουλος είχε ενοποιημένες πωλήσεις 266,9 εκ. ευρώ και Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) 5,3 εκ. ευρώ.

Για το 2007, αναμένεται οι πωλήσεις να ανέλθουν περίπου σε 315 εκ. ευρώ και τα Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε 7 εκ. ευρώ περίπου.

Το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε 29 εκατ. ευρώ περίπου. Η τελική συμφωνία και το τίμημα της εξαγοράς θα οριστικοποιηθεί με την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου αφού έχουν πληρωθεί οι πρόνοιες που προβλέπονται στο σχετικό προσύμφωνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v