Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Η αναδιάρθρωση ενισχύει τα ΕΒΙΤDA

Ενίσχυση από 2 έως 5 εκατ. ευρώ θα καταγράψουν τα ενοποιημένα EBITDA της Alapis εξαιτίας των οικονομιών κλίμακας που δημιουργούνται από τις σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης στις οποίες θα προχωρήσει ο όμιλος, με ίδρυση και μετονομασία εταιριών. Παράλληλα, εξαγόρασε το 97,27% της Biodomus Α.Ε. έναντι 60 χιλ. ευρώ.

Alapis: Η αναδιάρθρωση ενισχύει τα ΕΒΙΤDA
Ενίσχυση από 2 έως 5 εκατ. ευρώ θα καταγράψουν τα ενοποιημένα EBITDA της Alapis εξαιτίας των οικονομιών κλίμακας που δημιουργούνται από τις σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης στις οποίες θα προχωρήσει ο όμιλος, με ίδρυση και μετονομασία εταιριών. Παράλληλα, εξαγόρασε το 97,27% της Biodomus Α.Ε. έναντι 60 χιλ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Alapis ΑΒΕΕ ανακοίνωσε ότι, στα πλαίσια της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου μέσω της διάθεσης μέρους των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προχώρησε στην εξαγορά του 97,27% της εταιρίας Biodomus A.E. έναντι ποσού 60χιλ. ευρώ, αναλαμβάνοντας το σύνολο των υποχρεώσεών της.

Η Biodomus A.E. θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Η Biodomus Α.Ε. ιδρύθηκε το 1985 και δραστηριοποιείται στον χώρο των φυτικών και βιολογικών καλλυντικών. Το 2006 εμφάνισε πωλήσεις 3,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 356 χιλ. ευρώ.

Διαθέτει ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις 7.000 τ.μ. στον νομό Αττικής, με παραγωγική δυναμικότητα ανά 8ωρη βάρδια 45.000 κρεμών (συσκευασία σωληναρίων), 16.000 υγρών σε οποιαδήποτε μορφή (σε λοσιόν, σαμπουάν και ορό) και 10.000 τεμαχίων σε μορφή σκόνης.

Η Biodomus Α.Ε. έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001: 2000, έχει καταχωριστεί στο FDA και έχει συνεργασία με τον οργανισμό ICEA-AIAB για την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων.

Σήμερα, η Biodomus Α.Ε. βρίσκεται στην αγορά με τέσσερα brand names:

-Ismene plus (φυσικά προϊόντα με ελαιόλαδο).

-Frutalia (φυσικά προϊόντα).

-Quatre Saisons (επαγγελματικά προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα).

-Biojeunesse Marine (επαγγελματικά προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα).

Οι σειρές Ismene plus και Frutalia αναπτύχθηκαν το 2007. Η σειρά Ismene plus πρόκειται να διατεθεί σε φαρμακεία και σε καταστήματα καλλυντικών, ενώ η Frutalia σε super markets και σε μεγάλα καταστήματα.

Σημειώνεται ότι η Biodomus Α.Ε. θα ασκεί πλέον τη δραστηριότητα της παραγωγής καλλυντικών για το σύνολο του ομίλου.

Επίσης, η διοίκηση της Alapis στα πλαίσια της οργανωτικής της αναδιάρθρωσης και ορθολογικοποίησης της εσωτερικής της δομής, αποφάσισε τα ακόλουθα:

(α)Η Veterin Bulgaria θα μετονομαστεί σε Alapis Bulgaria, η οποία θα απορροφήσει την υφιστάμενη εμπορική δραστηριότητα της Lamda Detergent Oοd. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού η Alapis Bulgaria θα αποκτήσει και το ακίνητο της Lamda Detergent Ood στη Σόφια. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Lamda Detergent Ood θα μεταβιβαστεί στην Αlapis ΑΒΕΕ (μητρική).

(β) Η Veterin International θα μετονομαστεί σε Dall A.E., η οποία θα απορροφήσει την παραγωγική δραστηριότητα της Alapis ABEE στον κλάδο των απορρυπαντικών. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού η Dall A.E. θα μισθώνει τις σχετικές εγκαταστάσεις από την Alapis ABEE (μητρική).

(γ) Ιδρύεται κυπριακή εταιρία με την επωνυμία Αlapis Pharma ltd. με σκοπό την ενσωμάτωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων που ασκούνται σήμερα στην Κύπρο από τις εταιρίες Lamda Detergent, Lamda Cosmetic και Ome Expomed.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των ανωτέρω εταιριών η Alapis ABEE συμμετέχει με ποσοστό 100% και ως εκ τούτου δεν διαφοροποιείται η συνολική της δραστηριότητα, καθώς οι επιμέρους εταιρίες αποτελούν μέρος του ομίλου εταιριών που ενοποιεί η μητρική.

Με την ολοκλήρωση της εσωτερικής αναδιάρθρωσης ο όμιλος της Αlapis θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στις αγορές φαρμάκων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού - διαγνωστικών, καλλυντικών, απορρυπαντικών και κτηνιατρικών και βιολογικών προϊόντων. Στο εξωτερικό ο όμιλος της Αlapis μέσω των θυγατρικών της σε Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σλοβενία, Αλβανία και Κύπρο θα επικεντρωθεί στην αγορά της υγείας, όπου παρουσιάζονται ιδιαίτερα μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Ο ευρύτερος κλάδος υγείας θα αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν από 2 έως 5 εκατ. ευρώ εξαιτίας των οικονομιών κλίμακας που δημιουργούνται από τις ανωτέρω κινήσεις αναδιάρθρωσης του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v