Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Εκ νέου κάλυψη από D. Bank με ”buy”

Τιμή-στόχο στα 3,5 ευρώ και σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Alapis δίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με σημερινή (14/1) ημερομηνία όπου ξεκινά εκ νέου κάλυψη του τίτλου. Ο οίκος διαπιστώνει δύο μεγάλους καταλύτες για την εταιρία τους τελευταίους δύο μήνες και συγκεκριμένα τη συμφωνία εξαγοράς της KPM και την ανοιχτή γραμμή χρηματοδότησης των 640 εκατ. ευρώ.

Alapis: Εκ νέου κάλυψη από D. Bank με ”buy”
Τιμή-στόχο στα 3,5 ευρώ και σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Alapis δίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με σημερινή (14/1) ημερομηνία όπου ξεκινά εκ νέου κάλυψη του τίτλου.

Ο οίκος διαπιστώνει δύο μεγάλους καταλύτες για την εταιρία τους τελευταίους δύο μήνες. Ο πρώτος είναι η συμφωνία εξαγοράς της KPM, κάτι που σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των προσπαθειών αναδιάρθρωσης λογικά θα βελτιώσει τα EBITDA κατά 17% έναντι της τρέχουσας πρόβλεψης της εταιρίας για EBITDA ύψους 200 εκατ. το 2008.

Ο δεύτερος καταλύτης για την εταιρία είναι η ”ανοιχτή γραμμή” χρηματοδότησης ύψους 640 εκατ. ευρώ, σημειώνει η Deutsche Bank.

Οι συνέργιες που προκύπτουν από την εξαγορά διαμορφώνονται στα 20 εκατ. ευρώ σε επίπεδo EBITDA, ενώ συνολικά οι δραστηριότητες της εταιρίας παρέχουν περιθώριο βελτίωσης της αποτίμησης κατά 0,3-0,5 ευρώ ανά μετοχή ή 9% της τρέχουσας αποτίμησης.

Παράλληλα, η Deutsche Bank σημειώνει ότι οι συγκρίσεις με τους ανταγωνιστές σε επίπεδο πολλαπλασιαστών δεν έχουν νόημα δεδομένου ότι η αναμενόμενη ανάπτυξη είναι 6 φορές υψηλότερη των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου κατά την ίδια περίοδο.

Ως πιθανά ρίσκα η Deutsche Bank αναγνωρίζει μεταξύ άλλων μια πιθανή καθυστέρηση στην εκτέλεση του προγράμματος εξαγορών και τις γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο οίκος σημειώνει πως η τιμή-στόχος στα 3,5 ευρώ υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 67% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v