Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: ”Δεν αρέσουν” στη Merrill Lynch

Στη λίστα με τις μετοχές που προτιμά λιγότερο εντάσσει η Merrill Lynch (18/1) τα Ελληνικά Πετρέλαια, αποδίδοντας την απόφασή της αυτή στους σημαντικούς κινδύνους για την κερδοφορία της εταιρίας αλλά και στην ακριβή αποτίμηση της μετοχής σε σχέση με άλλες εταιρίες του κλάδου.

ΕΛΠΕ: ”Δεν αρέσουν” στη Merrill Lynch
Στη λίστα με τις μετοχές που προτιμά λιγότερο από τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου για τον μήνα Ιανουάριο εντάσσει η Merrill Lynch (18/1) τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η Merrill Lynch αποδίδει την κίνησή της αυτή στους σημαντικούς κινδύνους για την κερδοφορία της εταιρίας αλλά και στην ακριβή αποτίμηση της μετοχής σε σχέση με άλλες εταιρίες του κλάδου.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι παραμένει ”πωλητής” για τη μετοχή, καθώς η εταιρία συνεχίζει να υποαποδίδει σε όλους τους τομείς αποτίμησης της Merrill Lynch, ενώ αντιμετωπίζει και τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά στην κερδοφορία της.

Σύμφωνα με τη Merrill Lynch, η αποτίμηση των ΕΛΠΕ είναι ακριβή, με τις μετοχές της εταιρίας να διαπραγματεύονται πλέον με premium 27%, ενώ εκτιμά πως οι εικασίες (μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ) περί πώλησής της είναι πρόωρες.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου στα 10,66 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v