Στον Γκριμάλντι οι Μινωικές, στη Sea Star η ΑΝΕΚ

Πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς από τη Sea Star του ποσοστού που ελέγχει ο όμιλος Γκριμάλντι στην ΑΝΕΚ και πώλησης προς τον ιταλικό όμιλο του ποσοστού που κατέχει η Sea Star στις Μινωικές βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται οσονούπω.

Στον Γκριμάλντι οι Μινωικές, στη Sea Star η ΑΝΕΚ
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ισχυρό όμιλο του Εμ. Γκριμάλντι, που θα δώσει τέρμα στην κόντρα που εκδηλώθηκε μεταξύ τους, βρίσκεται σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες η Sea Star Capital.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day.gr, o Γιάννης Βαρδινογιάννης βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό εφοπλιστή για τη μεταβίβαση του ποσοστού που ελέγχει η Sea Star στις Μινωικές, στον όμιλο Γκριμάλντι, σε τιμή υψηλότερη από αυτή στην οποία είχε αγοράσει το ποσοστό η πρώτη.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, δεν αποκλείεται η συναλλαγή να γίνει και αύριο.

Στα πλαίσια της ίδιας συμφωνίας, η Sea Star θα αποκτήσει το ποσοστό που ελέγχει ο όμιλος Γκριμάλντι στην ΑΝΕΚ, σε ”ελκυστική τιμή” όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο euro2day.gr καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς κύκλους, στρατηγικός στόχος της Sea Star εμφανίζεται να είναι η απόκτηση πλειοψηφικού ελέγχου τόσο στην ίδια την ΑΝΕΚ όσο και στη Hellenic Seaways, με στόχο την ενδυνάμωση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Αδριατική, χωρίς όμως το βάρος των ”επικαλύψεων” σε σημαντικά δρομολόγια, που δημιουργούσε ο συνδυασμός Μινωικών - ΑΝΕΚ.

Επιπρόσθετα, με τη συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται ότι στρατηγική του ομίλου Γκριμάλντι (όπως άλλωστε εξ αρχής είχε δηλώσει το υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου κ. Π. Κυπριανού, σε σχετική συνέντευξή του στο euro2day.gr) είναι η είσοδος στην Αδριατική και όχι σε εσωτερικές γραμμές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιntesa San Paolo (συμφερόντων Γκριμάλντι) ελέγχει επίσημα το 15,26% της ΑΝΕΚ, ενώ η Sea Star εξαγόρασε στις 11 Δεκεμβρίου 2007 στην τιμή των 5 ευρώ το 26,71% και το 34,70% στο μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών Γραμμών και της Hellenic Seaways αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, ο όμιλος Γκριμάλντι μετά την ολοκλήρωση του deal δεν αποκλείεται να υποβάλει δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους των Μινωϊκών Γραμμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v