Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Εξαγορά του 100% της Labomed

Η εταιρία Alapis ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου μέσω της διάθεσης μέρους των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη ΑΜΚ, προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού 100% των μετοχών της εταιρίας LABOMED έναντι 2 εκατ. ευρώ.

Alapis: Εξαγορά του 100% της Labomed
Η εταιρία Alapis ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου μέσω της διάθεσης μέρους των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη ΑΜΚ, προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού 100% των μετοχών της εταιρίας ”Ανώνυμη Εισαγωγική Βιοτεχνική Εταιρία Προώθησης Ιατρικού και Εργαστηριακού Εξοπλισμού Λαμπομέντ” (LABOMED), έναντι 2 εκατ. ευρώ.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία έχει την έδρα της στην Αθήνα και δραστηριοποιείται από το 1996 στην εμπορία ιατρικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα εμπορεύεται διαγνωστικά προϊόντα (αιματολογικά, βιοχημικά και μικροβιολογικά), με σημαντικό μερίδιο αγοράς στον τομέα της διάγνωσης και ελέγχου πηκτικότητας.

Η εταιρία αντιπροσωπεύει οίκους του εξωτερικού, κυρίως της Ευρώπης, και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για τις ”αναλυτικές συσκευές” του οίκου AXIS-SHIELD / NORWAY που εξειδικεύεται στον έλεγχο και στη διάγνωση του διαβήτη.

Η σημερινή διοίκηση, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στη μέχρι τώρα ανάπτυξη της LABOMED A.E., θα συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στην εταιρία συνεισφέροντας στη δυναμική και περαιτέρω επέκτασή της.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, κατά το έτος 2006 ο κύκλος εργασιών, τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα κέρδη πριν από φόρους (ΕΒΤ) της εταιρίας ανήλθαν αντίστοιχα σε 2 εκατ. ευρώ, 567 χιλ. ευρώ και 400 χιλ. ευρώ.

Για το 2007 ο κύκλος εργασιών, τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα κέρδη πριν από φόρους (ΕΒΤ) της εταιρίας εκτιμάται ότι θα ανέλθουν αντίστοιχα σε 2,5 εκατ. ευρώ, 950 χιλ. ευρώ και 870 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v