Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB-Κύπρου τα top picks της Citigroup

Marfin Popular Bank και Τράπεζα Κύπρου αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Citigroup, όπως αυτές αναλύονται στην έκθεση (4/2) του διεθνούς οίκου για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες με τίτλο ”Ποιος φοβάται τη Νέα Ευρώπη;”. Τι εκτιμά για τις δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη των ελληνικών τραπεζών.

MPB-Κύπρου τα top picks της Citigroup
Marfin Popular Bank και Τράπεζα Κύπρου αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Citigroup, όπως αυτές αναλύονται στην έκθεση (4/2) του διεθνούς οίκου για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες με τίτλο ”Ποιος φοβάται τη Νέα Ευρώπη;”.

Η Citigroup τονίζει ότι και οι δύο τράπεζες διαθέτουν ισχυρές κεφαλαιακές θέσεις, μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση στην κερδοφορία από τη Νέα Ευρώπη, ενώ η έκθεσή τους στην αναδυόμενη Ευρώπη στηρίζεται κυρίως στη Ρωσία.

Σημειώνει παράλληλα πως η επιβράδυνση στη Ρουμανία έχει ελάχιστες επιπτώσεις για τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει επίσης πως μια επιβράδυνση στην Τουρκία θα έπληττε την Εθνική Τράπεζα, τονίζοντας πάντως πως αυτό δεν είναι το βασικό της σενάριο.

Η Citigroup τονίζει επίσης ότι, αν και σήμερα τα κέρδη από τις πηγές στη ΝΑ. Ευρώπη είναι χαμηλά, στο μέλλον αυτά αναμένεται να εξελιχθούν σε οδηγό ανάπτυξης. Μια τυχόν ”δύσκολη προσγείωση” θα πλήξει τα κέρδη, οι κεφαλαιακές θέσεις όμως είναι αξιοσημείωτα ισχυρές.

Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες στοχεύουν το 30% περίπου των κερδών τους έως το 2010 να προέλθει από τη ΝΑ. Ευρώπη, με την Εθνική να υπερβαίνει αυτόν τον μέσο όρο και την Τράπεζα Κύπρου να κινείται χαμηλότερα αυτού.

Μια τυχόν περικοπή κατά 25% των εκτιμώμενων κερδών από τη Νέα Ευρώπη θα μειώσει κατά περίπου 10% τα ενοποιημένα κέρδη των τραπεζών Εθνική, Eurobank και Alpha, ενώ αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου και η Marfin δύσκολα θα θιγούν.

Οι τιμές-στόχοι που περιέχει η έκθεση για τα ιδρύματα κάνει λόγο για πιθανότητα ανόδου κατά 63% σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Πειραιώς (στόχος τα 35 ευρώ, ”buy”), κατά επίσης 63% για τη Eurobank (στόχος 30 ευρώ, ”buy”), 43% για την Alpha Bank (στόχος 32 ευρώ, ”buy”), 31% για την Εθνική (στόχος 55 ευρώ, ”buy”), για το Τ.Τ. 23% (στόχος 13 ευρώ, ”hold”), για την Εμπορική 13% (στόχος 22 ευρώ, ”hold”), ενώ αντίθετα για την Αγροτική υπάρχει περιθώριο κάμψης 10% με στόχο τα 3,25 ευρώ και σύσταση ”sell”.

Για τη Marfin Popular το εκτιμώμενο ποσοστό ανόδου με βάση την τιμή-στόχο είναι στο 75% (στόχος τα 12 ευρώ, ”buy”), ενώ για την Κύπρου στο 60% (στόχος τα 17 ευρώ, ”buy”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v