Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Στα 3,88€ ανεβάζει τον πήχη η M. Stanley

Στα 3,88 ευρώ ανά μετοχή, από 3,83 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alapis η Morgan Stanley, με έκθεση (4/2), διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Προχωρά και σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα EPS της για το 2008/09 κατά 4% και 8% αντίστοιχα, ενώ χαρακτηρίζει την τρέχουσα περίοδο καλό σημείο εισόδου στην εταιρία.

Alapis: Στα 3,88€ ανεβάζει τον πήχη η M. Stanley
Στα 3,88 ευρώ ανά μετοχή, από 3,83 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alapis η Morgan Stanley, με έκθεσή της στις 4/2, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Ο διεθνής οίκος, όπως τιτλοφορεί και την έκθεσή του, συνιστά ”αγορά” πριν από την ανακοίνωση του deal με την Antibiotice, το οποίο θεωρεί ότι είναι ”βραχυπρόθεσμος καταλύτης”.

Η Morgan Stanley ”βλέπει” περιθώρια για ανοδική αναθεώρηση της κερδοφορίας, επισημαίνοντας την ελκυστική αποτίμηση της εταιρίας, τα ”αμυντικά” χαρακτηριστικά, τις κερδοφόρες δραστηριότητες αλλά και το περιθώριο ανόδου που φθάνει το 99%.

Παράλληλα τονίζει τις δηλώσεις του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος ανέφερε ότι δεν προτίθεται να μετοχές κάτω από τα 2,42 ευρώ, ήτοι 24% πάνω από την τρέχουσα τιμή, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνει στην ειδησεογραφία αναφορικά με τις αγορές ιδίων τίτλων.

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις η Morgan Stanley εκτιμά τον πολλαπλασιαστή της Alapis στο 22,1 για το 2007, στο 12,1 για το 2008 και στο 8,3 το 2009.

Εξάλλου ο διεθνής οίκος διευρύνει τις τιμές – στόχους που θέτει για τη μετοχή, ανάλογα με το αισιόδοξο (bull) και το απαισιόδοξο (bear) σενάριο. Στην περίπτωση του αισιόδοξου σεναρίου, που περιλαμβάνει υψηλότερες εκτιμήσεις για το περιθώριο, η τιμή – στόχος τίθεται στα 5,19 ευρώ (περιθώριο ανόδου 166%), από 4,89 ευρώ πριν.

Στην περίπτωση του απαισιόδοξου σεναρίου, που περιλαμβάνει περιορισμένες συνέργειες, η τιμή – στόχος τίθεται στα 1,66 ευρώ (περιθώριο πτώσης 15%), από 1,7 προηγουμένως.

Για το σχετικό deal θεωρεί ότι η αρχική τιμή είναι πολύ υψηλή και πως η αγορά έχει υπεραντιδράσει στο ενδεχόμενο αυτό. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Alapis έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση της εταιρίας, ωστόσο εκφράζει την πεποίθηση ότι η εταιρία δεν θα καταβάλει ποσό υπερβολικά υψηλό.

Σε περίπτωση ”λανθασμένης εκτίμησης” από την πλευρά της Morgan Stanley και αν το ποσό που θα δώσει η Alapis είναι ”υπερβολικό”, τότε ο διεθνής οίκος εκτιμά πως θα υπάρξει αρχικά αρνητική αντίδραση από την αγορά, η οποία όμως θα είναι προσωρινή.

Εξάλλου, η Morgan Stanley προχωρά και σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Alapis για το 2008/09 κατά 4% και 8% αντίστοιχα, ενώ χαρακτηρίζει την τρέχουσα περίοδο καλό σημείο εισόδου στην εταιρία.

Η μετοχή της Alapis ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου στο 1,95 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v