Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε μέρες προθεσμία για ρευστό στα monolines

Ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Eliot Spitzer, έδωσε στους ασφαλιστές ομολόγων προθεσμία τριών με πέντε εργάσιμων ημερών για να βρουν νέα κεφάλαια, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν την προοπτική διάσπασής τους.

Πέντε μέρες προθεσμία για ρευστό στα monolines
Ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Eliot Spitzer, έδωσε στους ασφαλιστές ομολόγων προθεσμία τριών με πέντε εργάσιμων ημερών για να βρουν νέα κεφάλαια, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν την προοπτική διάσπασής τους από τις πολιτειακές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες θέλουν να διαφυλάξουν τις αγορές δημοτικών ομολόγων.

Ο κ. Spitzer ανακοίνωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης σκέφτονται να διαχωρίσουν τις δραστηριότητες των ασφαλιστών ομολόγων, με βάση το σκεπτικό διαχωρισμού των επιχειρήσεων δημοτικών ομολόγων από τις πιο ριψοκίνδυνες δραστηριότητες, όπως η εγγύηση περίπλοκων δομημέμων χρεογράφων.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο πριν επιτείνει η Moody’s Investors Service τις ανησυχίες για τους εκδότες ομολόγων, αποσύροντας την βαθμολογία ΑΑΑ της Financial Guaranty Insurance Company.

Πάντως ο οίκος αξιολόγησης έκανε πιο θετικά σχόλια για τους δύο μεγαλύτερους εκδότες ομολόγων, την MBIA και την Ambac, συγκρατώντας τις επιπτώσεις της προηγούμενης υποβάθμισης στο χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v