Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ (0,6%)

Οριακά χαμηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δ΄ τρίμηνο καθώς με βάση την προσωρινή μέτρηση ενισχύθηκε κατά 0,6%. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα ”τρέξει” με ρυθμό 0,7%.

ΗΠΑ: Λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ (0,6%)
Οριακά χαμηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δ΄ τρίμηνο καθώς με βάση την προσωρινή μέτρηση ενισχύθηκε κατά 0,6%.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα ”τρέξει” με ρυθμό 0,7%.

H αύξηση στο ΑΕΠ ευθυγραμμίζεται με την εκτίμηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενώ έπεται ανόδου κατά 4,9% στο γ’ τρίμηνο σύμφωνα με τα αναθεωρημένα μεγέθη που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σημειώνεται πως, όπως τόνισε σε χθεσινή του ομιλία ο κ. Bernanke, οι νέες θέσεις εργασίας και η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχουν υποχωρήσει εντός του 2008 ενώ και η κρίση στη στεγαστική αγορά έχει επιδεινωθεί, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ κατά το α΄τρίμηνο.

Εξάλλου οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 19.000, διαμορφούμενες στις 373.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου.

Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις ενέτειναν τις πιέσεις τόσο στις ευρωαγορές, όσο και στα παράγωγα της Wall.

Ειδικότερα, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,33%, ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 1,45% ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 1,87%.

Στη Wall, τα παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα, με απώλειες 0,6-0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v