Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Οι ”καμπάνες” για Γερμανό-Cosmote

Πρόστιμα συνολικού ύψους 660.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στους κ.κ. Π. Γερμανό, Σ. Μάρρα, Σ. Κόπολα, Γ. Διαμαντή, Α. Παναγιώτου, Ι. Κότσιρα για στήριξη της μετοχής της Γερμανός. Πρόστιμο 80.000 ευρώ και στην Eurobank ΑΧΕΠΕΥ.

Κεφαλαιαγορά: Οι ”καμπάνες” για Γερμανό-Cosmote
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 466η/7.3.2008 συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

- Την επιβολή προστίμων ύψους € 200.000 στον κ. Π. Γερμανό, € 100.000 στους κ.κ. Σ. Μάρρα και Σ. Κόπολα, € 80.000 στους κ.κ. Γ. Διαμαντή και Α. Παναγιώτου και € 20.000 στον κ. Ι. Κότσιρα, διότι με τη συναλλακτική τους συμπεριφορά στο διάστημα 15.12.2005-23.3.2006 προέβησαν επανειλημμένα σε στήριξη της τιμής της μετοχής ”Γερμανός ΑΒΕΕ” κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στην οποία υπολογίζεται η τιμή κλεισίματος, κατά παράβαση του Ν. 3340/2005 για κατάχρηση αγοράς.

• Την επιβολή προστίμου ύψους € 80.000 στην EFG Eurobank ΑΧΕΠΕΥ διότι δεν έλαβε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της ανωτέρω παραβατικής συμπεριφοράς.

Διευκρινίζεται ότι από τις 24.3.2006 μέχρι την ημερομηνία σύναψης της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρίας ”Γερμανός ΑΒΕΕ” από την εταιρία ”Cosmote A.E.” (9.5.2006) δεν διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της Επιτροπής οποιαδήποτε άλλη παραβατική συμπεριφορά.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε:

- Το πληροφοριακό δελτίο αναφορικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της SOCIETE DE PARTICIPATIONS CARNAUDMETALBOX SA” προς τους μετόχους της εταιρίας ”CROWN HELLAS CAN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΕ”.

• Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΝΕΛ LINES Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου AE” με δημόσια προσφορά υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ.

• To περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά ονομαστικών ομολογιών μη διαπραγματεύσιμων στο ΧΑ της εταιρίας ”Μultirama ΑΕΒΕ”.

• Το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας ”Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου Συν.ΠΕ” για την παροχή αδείας για δημόσια προσφορά.

• Το περιεχόμενο του συμπληρώματος του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας ”ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΒΕΕ” σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3401/2005.

• Το αίτημα της εταιρίας ”ΟΤΕ ΑΕ” για άσκηση δικαιώματος εξαγοράς επί των υπολοίπων μετοχών της εταιρίας ”COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ” σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.

• Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου σχετικά με τη δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ”.

• Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ”ΚΧΒ ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΕΕΔ” με έδρα τη Μεταμόρφωση μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v