Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συνεργασία με αγορές Κων/πολης, Τελ Αβίβ

Κοινό δείκτη και παράγωγο προϊόν επί αυτού αποφάσισαν να δημιουργηθεί οι διοικήσεις των Χρηματιστηρίων Αθηνών, Κωνσταντινούπολης και Τελ Αβίβ. Εξάλλου, για το Λονδίνο αναχωρεί την Τετάρτη ο κ. Π. Αλαξάκης, προκειμένου να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς , σε ημερίδα που διοργανώνουν οι UBS και CSFB.

ΧΑ: Συνεργασία με αγορές Κων/πολης, Τελ Αβίβ
Tη δημιουργία κοινού δείκτη αλλά και νέου παράγωγου προϊόντος επί του δείκτη αυτού, συμφώνησαν οι Διοίκησεις των Χρηματιστηρίων Αθηνών, Κωνσταντινούπολης και Τελ Αβιβ, σε συνάντηση εκπροσώπων των στην Κωνσταντινούπολη, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι εκπρόσωποι των τριών Χρηματιστηρίων, κατέληξαν σε συμφωνία που αφορά καταρχάς την επικοινωνία- ηλεκτρονική σύνδεση - των τριών αγορών ,σε επίπεδο εντολών. Επίσης, συμφωνήθηκε η δημιουργία δείκτη ο οποίος θα απαρτίζεται από πιθανότατα 20 τίτλους κάθε χώρας και στην εν συνεχεία δημιουργία παράγωγου προϊόντος επί του δείκτη αυτού.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι εκπρόσωποι των 3 Χρηματιστηρίων θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση , αυτή τη φορά στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταγραφή των τελευταίων λεπτομερειών.

Τα παραπάνω βήματα αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο έως τα μέσα του επόμενου έτους.

Εν τω μεταξύ, για το Λονδίνο αναχωρεί την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΧΑ Παναγιώτης Αλεξάκης προκειμένου να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς , σε ημερίδα που διοργανώνεται από τις εταιρείες UBS και CSFB.

Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσουν οι κ.κ. Γ. Ζαννιάς γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και ο κ. Αλεξάκης, οι οποίοι αναμένεται να αναφερθούν εκτενώς σε όλες τις θεσμικές αλλαγές που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και στον ηγετικό ρόλο που το ΧΑ επιζητά να παίξει στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v