Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσια προσφορά για Hellas Can στα 5,5 ευρώ

Με επιστολή της προς το Χ.Α. η εταιρία Crown Holdings, βασικός μέτοχος της Hellas Can (73%), γνωστοποίησε την πρόθεσή της για την απόκτηση του υπολοίπου 27% της εισηγμένης, μέσω θυγατρικής, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα στις 13.05 το euro2day.gr.

Δημόσια προσφορά για Hellas Can στα 5,5 ευρώ
Με επιστολή της προς το Χ.Α. η εταιρία Crown Holdings, βασικός μέτοχος σήμερα της Hellas Can (7,79%%), γνωστοποίησε στις ελληνικές χρηματιστηριακές αρχές την πρόθεσή της για την απόκτηση του υπολοίπου 27% της εισηγμένης, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr.

Το προσφερόμενο τίμημα είναι 5,5 ευρώ ανά μετοχή και δεν θα αποκτηθεί απευθείας από την Crown, αλλά από θυγατρική αυτής που φέρει το όνομα ”Societe de Participation CharnaudMetalBox Investments SAS”.

Το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει κατά 0,85 ευρώ ή 18,3% ανά μετοχή τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των Μετοχών σταθμισμένη με τον ημερήσιο όγκο χρηματιστηριακών συναλλαγών σε αυτές κατά την περίοδο μεταξύ της 23ης Μαΐου 2003 και της 23ης Ιουνίου 2003. Η ΜΣΧΤ κατά την ίδια ως άνω περίοδο ανέρχεται σε 4,65 ευρώ.

Η Δημόσια Πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση ότι, μέχρι τη λήξη της σχετικής Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων, η μητρική εταιρεία και οποιαδήποτε συνδεδεμένη με την Μητρική Εταιρεία επιχείρηση θα κατέχουν τουλάχιστον ποσοστό 85% των Μετοχών (δηλαδή 20.453.125 Μετοχές), υπολογιζομένων και των Μετοχών που ήδη κατέχονται από τη μητρική εταιρεία.

Η απώτατη πρόθεση του Προτείνοντα και της Μητρικής Εταιρείας είναι η απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και η διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με το Π.Δ. 350/1985.

Η ”Société de Participations CarnaudMetalbox Investments SAS” είναι απλοποιημένη κατά μετοχές εταιρεία (société par actions simplifiée), η οποία έχει ιδρυθεί και λειτουργεί σύμφωνα με το δίκαιο της Γαλλικής Δημοκρατίας με αριθμό εμπορικού μητρώου 2003 Β 02751, εδρεύει στη Γαλλία (67 rue Arago, 93400 Saint Quen) (στο εξής ο ”Προτείνων”) και εκπροσωπείται νόμιμα.

Ο Προτείνων είναι εξολοκλήρου θυγατρική της ”Société de Participations CarnaudMetalbox S.A.”, (στο εξής η ”Μητρική Εταιρεία”), που είναι επίσης Γαλλική εταιρεία και της οποίας η απώτατη μητρική είναι η Crown Holdings, Inc., η οποία είναι εταιρεία των Η.Π.Α.

Το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Hellas Can ανέρχεται σε 1.281.250,00 ευρώ και διαιρείται σε 24.062.500 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,30 ευρώ η κάθε μία.

Ο Προτείνων διόρισε την Citigroup Global Markets Limited, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο (Canada Square, Canary Wharf, London E14 5 LB), ως σύμβουλό του.

Επιπροσθέτως, ο Προτείνων διόρισε την Alpha Bank A.Ε., η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Σταδίου 40, 102 152) (στο εξής η ”Διαχειρίστρια?) ως εξουσιοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα για την κατάθεση των δηλώσεων αποδοχής σύμφωνα με το άρθρο 12 της Απόφασης.

Το Πληροφορικό Δελτίο θα τεθεί στη διάθεση του επενδυτικού κοινού μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v