Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε τη μάχη με την επάρατο ο Ι. Μαρκόπουλος

Έχασε πριν από λίγη ώρα την πολύμηνη μάχη με την επάρατο στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν, ο 53χρονος Ιωάννης (Johnny) Μαρκόπουλος, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της επενδυτικής τράπεζας Proton Bank και παράγοντας με καθοριστικό ρόλο στην χρηματιστηριακή αγορά της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Έχασε τη μάχη με την επάρατο ο Ι. Μαρκόπουλος
Έχασε πριν από λίγη ώρα την πολύμηνη μάχη με την επάρατο στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν, ο 53χρονος Ιωάννης (Johnny) Μαρκόπουλος, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της επενδυτικής τράπεζας Proton Bank.

Επιχειρηματίας με πολυσχιδείς επενδύσεις ο Ι. Μαρκόπουλος υπήρξε ο πρώτος που ίδρυσε Χρηματιστηριακή Ανώνυμη Εταιρία στη Σοφοκλέους. Στα μετέπειτα χρόνια η ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακή έφτασε να είναι σταθερά πρώτη στη χρηματιστηριακή κατάταξη ενώ στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στον όμιλο Πειραιώς.

Κατόπιν, ο Ι. Μαρκόπουλος ίδρυσε την επενδυτική τράπεζα Proton Bank, την οποία και εδραίωσε εκ νέου σε μια από τις πρώτες θέσεις των μεριδίων αγοράς του Χρηματιστηρίου.

Ο Ι. Μαρκόπουλος γεννήθηκε στις 14/08/1951.

Με σπουδές οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές: (ΜΒΑ) στο INSEAD, FONTAINEBLEAU της Γαλλίας, ο Ι. Μαρκόπουλος εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στην Steyer Daimler Puch AG στην Βιέννη και ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Chase Manhattan Bank στο Λονδίνο.

Το 1990 ίδρυσε την ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακή την πρώτη ανώνυμη χρηματιστηριακή εταιρεία στην Ελλάδα, κατέχοντας τις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι το 2000 όταν και ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το 2001 ίδρυσε τον όμιλο εταιρειών της Proton Επενδυτική Τράπεζα Α.Ε. κατέχοντας την θέση του Προέδρου.

Ήταν παντρεμένος με την Μαίρη Μαρκοπούλου και είχε δύο παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v