Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριστικά στις Αττικές Εκδόσεις το PC Magazine

Απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας Λίμπεκομ (θυγατρική των Εκδόσεων Λυμπέρη) κατά της αμερικανικής εταιρίας Ziff Davis, κατόχου του σήματος PC Magazine, με βάση τη χθεσινή απόφαση του Ελληνικού Δικαστηρίου, ανακοίνωσαν οι Αττικές Εκδόσεις.

Οριστικά στις Αττικές Εκδόσεις το PC Magazine
Απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας Λίμπεκομ (θυγατρική των Εκδόσεων Λυμπέρη) κατά της αμερικανικής εταιρίας Ziff Davis, κατόχου του σήματος PC Magazine, με βάση τη χθεσινή απόφαση του Ελληνικού Δικαστηρίου, όπως ανακοίνωσαν οι Αττικές Εκδόσεις.

Οπως επισημαίνεται, με την ίδια απόφαση έγινε δεκτή η αίτηση της ιδιοκτήτριας του τίτλου Ziff Davis (ΗΠΑ) να απαγορευθεί στις εταιρίες Λίμπεκομ και Εκδόσεις Λυμπέρη να δηλώνουν ότι είναι δικαιούχοι του σήματος και του διακριτικού τίτλου PC Magazine και του ομώνυμου περιοδικού, μετά την 31η Δεκεμβρίου 2004.

Κατόπιν τούτου, οι Αττικές Εκδόσεις είναι και με βάση την απόφαση του δικαστηρίου νόμιμος κάτοχος του σήματος PC Magazine για την Ελλάδα και την Κύπρο, από 1/1/2005, όπως είχε ανακοινώσει στις 3/11/2004.

Επίσης, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση ότι οι Αττικές Εκδόσεις δεν επιθυμούν να θριαμβολογήσουν εις βάρος των Εκδόσεων Λυμπέρη, διότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει στο ήθος και το ύφος της εταιρίας.

Απλώς επιθυμούν να υπενθυμίσουν πως οτιδήποτε ανακοίνωσαν προς το επενδυτικό κοινό και τη διαφημιστική αγορά ήταν απόλυτα ακριβές και πως αντιμετώπισαν το όλο θέμα με τη σοβαρότητα και την ηρεμία που πάντα χαρακτηρίζουν τις Αττικές Εκδόσεις.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται πως οι Αττικές Εκδόσεις επιθυμούν να επισημάνουν την ύπαρξη όρου μη ανταγωνιστικού προς το PC Magazine, ο οποίος δεσμεύει τις Εκδόσεις Λυμπέρη, για ένα έτος.

Ο όρος αυτός ισχύει για τη μητρική εταιρία, τις θυγατρικές της, αλλά και οποιαδήποτε ”παρένθετη” ή ”δορυφορική” εταιρία.

Παράβαση του όρου θα δημιουργούσε νέα νομική εμπλοκή, κάτι το οποίο απευχόμαστε ειλικρινά, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v