Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διέκοψε τα κυκλώματα της Teledome ο ΟΤΕ

Στη διακοπή των κυκλωμάτων της εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας Teledome προχώρησε ο ΟΤΕ, σύμφωνα με επίσημη πηγή του Οργανισμού. Από την πλευρά του εναλλακτικού δεν προβαίνουν σε ανακοινώσεις, ενώ η φυσική εξέλιξη θα είναι η προσφυγή στην ΕΕΤΤ ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα.

Διέκοψε τα κυκλώματα της Teledome ο ΟΤΕ
Στη διακοπή των κυκλωμάτων της εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας Teledome προχώρησε ο ΟΤΕ, σύμφωνα με επίσημη πηγή του Οργανισμού.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές του ΟΤΕ, ο Οργανισμός προχώρησε σε διακοπή της διασύνδεσης, καθώς υπήρξε πρόβλημα με την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από πλευράς Teledome.

Όπως είχε γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα το euro2day.gr, στελέχη του ΟΤΕ είχαν απειλήσει την εταιρία ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει δοθεί γραπτά στη διοίκηση της Teledome.

Από την πλευρά του εναλλακτικού δεν προβαίνουν σε ανακοινώσεις, ενώ η φυσική εξέλιξη είναι η προσφυγή στην ΕΕΤΤ με το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων.

Η διακοπή των κυκλωμάτων ουσιαστικά σημαίνει ότι το δίκτυο της εταιρίας βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ήδη κινήθηκε αυτεπαγγέλτως σε διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα εκδικαστεί στις 4 το απόγευμα προκειμένου να εξακριβωθεί για ποιο λόγο ο ΟΤΕ προέβη σε μία τέτοια κίνηση και αν κινήθηκε νομίμως ή παρανόμως.

---------Η ανακοίνωση της Teledome για το θέμα

Για παράβαση ισχύουσας προσωρινής διάταξης της ΕΕΤΤ κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η εταιρία Teledome κατηγορώντας τον ΟΤΕ ότι προέβη παράνομα και καταχρηστικά, χωρίς δε καμία προειδοποίηση, σε διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ”η πρωτοφανής ενέργεια του ΟΤΕ είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλέφωνο οι δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές της εταιρίας και στόχο είχε να εξαναγκάσει την Teledome να παράσχει εγγυητική επιστολή για την κάλυψη σχετικών μελλοντικών χρεώσεων, επιπλέον αυτής που έχει ήδη δοθεί στον ΟΤΕ”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ”ο ΟΤΕ επιχειρεί να εξοντώσει την πλέον υγιή επιχείρηση της ελεύθερης αγοράς των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, με αθέμιτα μέσα και συνεχείς παραβιάσεις της νομοθεσίας”.

Κλείνοντας η ανακοίνωση καλεί τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών αλλά και τον πρωθυπουργό να λάβει θέση, ώστε ”να μπορέσει να σταματήσει η μεθόδευση του ΟΤΕ που έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στην τελευταία θέση της Ευρώπης όσον αφορά τη χρήση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών”.

Τα επόμενα λεπτά αναμένεται ανακοίνωση και από την πλευρά του ΟΤΕ, η οποία όμως θα εκδοθεί μετά τη λήξη της διαδικασίας ακρόασης που λαμβάνει χώρα τώρα στην ΕΕΤΤ.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v