Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒ:Κέντρα ανακύκλωσης για προστασία περιβάλλοντος

Σύστημα ατομικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών εφαρμόζει η ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία υιοθετεί πρωτοποριακές πρακτικές με στόχο τη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, λειτουργώντας μεταξύ άλλων 23 κέντρα ανακύκλωσης με αυτόματα μηχανήματα συγκέντρωσης πλαστικών μπουκαλιών και μεταλλικών κουτιών.

ΑΒ:Κέντρα ανακύκλωσης για προστασία περιβάλλοντος
Πρωτοποριακές πρακτικές υιοθετεί συνεχώς η ΑΒ Βασιλόπουλος με στόχο τη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν επιπλέον άξονα της έκφρασης του κοινωνικού ρόλου της ΑΒ Βασιλόπουλος, γνωρίζοντας ότι τo περιβάλλον αποτελεί ένα διαχρονικό αγαθό που οφείλουμε να σεβόμαστε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η μόνη ελληνική εταιρία που έχει πιστοποιηθεί από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.,(ΦΕΚ1108/22.7.04), για τη δημιουργία του πρώτου ατομικού συστήματος διαχείρισης των ανακυκλώσιμων συσκευασιών των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των εισαγόμενων κατ’ αποκλειστικότητα προϊόντων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την εταιρία ΤΕΧΑΝ (Συστήματα Περιβαλλοντικής Εναλλακτικής Διαχείρισης) είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που εφαρμόζει σύστημα ατομικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών.

Το σύστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος περιλαμβάνει τρία ολοκληρωμένα κέντρα συλλογής υλικών προς ανακύκλωση στα καταστήματα Mega Ελληνικού, Mega Εθνικής οδού και Βριλησσίων.

Τα κέντρα είναι πλήρως εξοπλισμένα και περιλαμβάνουν αυτόματα μηχανήματα συγκέντρωσης από πλαστικές μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά (αλουμινίου-λευκοσιδήρου), χαρτί, γυάλινες φιάλες, πλαστικές σακούλες, μπαταρίες, μεταλλικοί περιέκτες και πλαστικά δοχεία.

Τα κέντρα ανακύκλωσης που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο στάθμευσης των καταστημάτων μπροστά από την είσοδο, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες της εταιρίας αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, να ανακυκλώνουν στο ίδιο σημείο, οκτώ διαφορετικά υλικά, 24 ώρες το 24ώρο.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό ανταποδοτικό σύστημα: για την ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης, δίνoντας -σε όποιον ανακυκλώνει γυάλινες φιάλες, πλαστικά μπουκάλια (αναψυκτικού, νερού, γάλακτος, ...), μεταλλικά κουτιά (αλουμινίου και λευκοσιδήρου) - ένα κουπόνι το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί στο κατάστημα με τη μορφή έκπτωσης στις αγορές.

Εναλλακτικά, μπορεί να διατεθεί σαν κοινωνικό κεφάλαιο για την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου ”Το Χαμόγελο του Παιδιού”, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η ανταπόκριση των πελατών της εταιρίας στα κέντρα ανακύκλωσης που έχει εγκαταστήσει ήταν εντυπωσιακή.

Επίσης λειτουργούν 23 κέντρα ανακύκλωσης με αυτόματα μηχανήματα συγκέντρωσης πλαστικών μπουκαλιών και μεταλλικών κουτιών στα καταστήματα: Βύρωνα, Βάρης, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ίλιον, Κηφισίας, Καστέλας, Μελισσίων, Ν. Μάκρης, Πατησίων, Παγκρατίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Πεύκης, Φιλοθέης, Χαϊδαρίου, Ψυχικού, Βόλου, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Πάτρας, Χαλκίδας.

Ανάλογα κέντρα θα λειτουργήσουν σύντομα και σε άλλα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλου, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως το σήμα που χαρακτηρίζει όλα τα Κέντρα Ανακύκλωσης και σύντομα όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που οι συσκευασίες τους είναι από ανακυκλώσιμα υλικά, έχει κατοχυρωθεί από την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v