Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ψηφιακό άλμα” προτείνει η Επιτροπή Πληροφορικής

Την ψηφιακή στρατηγική της περιόδου 2006-2013 η οποία επικεντρώνεται σε δυο τομείς, τη βελτίωση της παραγωγικότητας αφενός της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου της καθημερινής ζωής των πολιτών,έθεσε σήμερα σε διαβούλευση η Επιτροπή Πληροφορικής.

”Ψηφιακό άλμα” προτείνει η Επιτροπή Πληροφορικής
Την ψηφιακή στρατηγική της περιόδου 2006-2013 έθεσε σήμερα σε διαβούλευση η Επιτροπή Πληροφορικής.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Β. Ασημακόπουλος, συντονιστής της Επιτροπής Πληροφορικής και ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ”η νέα ψηφιακή στρατηγική αποσκοπεί στην πραγματοποίηση ενός ψηφιακού άλματος στην παραγωγικό και την ποιότητα ζωής έως το 2013, αναδεικνύοντας τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών καθώς και τις νέες δεξιότητες ως βασική στρατηγική κατεύθυνση της χώρας για την επόμενη περίοδο”.

Η νέα ψηφιακή στρατηγική θέτει δυο στόχους. Ειδικότερα, την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για τη βελτίωση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών, με πρακτικό τρόπο.

Εξάλλου, ο κ. Ασημακόπουλος αναφέρθηκε και στις 20 βασικές αιτίες στις οποίες οφείλεται η χαμηλή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

Αναφερόμενος στις 20 αιτίες ο ίδιος επεσήμανε ότι ”η προσπάθεια της Επιτροπής Πληροφορικής σηματοδοτεί ότι κάτι αλλάζει δραστικά στην Ελλάδα. Πρώτη φορά θεσμικό όργανο που είναι επιφορτισμένο με την χάραξη της πολιτικής για την πληροφορική, αποφασίζει με οργανωμένο συστηματικό τρόπο να διαγνώσει τη ρίζα των προβλημάτων και όχι τα συμπτώματα”.

Παράλληλα, ο κ. Ασημακόπουλος παρουσίασε το ”μονοπάτι” για την υλοποίηση της νέας στρατηγικής, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 65 δράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v