Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Βουρλούμης: Προέχει το νοικοκύρεμα του ΟΤΕ

Γενναίες μειώσεις των τιμών στις προσβάσεις στο Διαδίκτυο μέσω ADSL ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ο κ. Βουρλούμης τόνισε ότι προέχει το νοικοκύρεμα του οργανισμού.

Π.  Βουρλούμης: Προέχει το νοικοκύρεμα του ΟΤΕ
του Σταμάτη Ζαχαρού

Γενναίες μειώσεις των τιμών στις προσβάσεις στο Διαδίκτυο μέσω ADSL ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα οι μειώσεις κυμαίνονται μεταξύ 20% και 49%, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να έχει ADSL πρόσβαση (π.χ. με το self-installed Conn-X) με τιμή από 15,9 ευρώ το μήνα.

Tο ποσόν αφορά την ταχύτητα πρόσβασης στα 384 kbps μειωμένη κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο τέλος, ενώ οι τιμές για προσβάσεις 512 και 1024 kbps διαμορφώνονται σε 19,9 και 32,9 ευρώ αντίστοιχα (μειωμένες κατά 45% και 49%).

Οι μειώσεις θα ισχύσουν από 20/9, ενώ από την ίδια ημερομηνία θα ισχύσουν μειώσεις και στις τιμές χονδρικής, χωρίς βεβαίως να επηρεάζεται το ισχύον χονδρικό πακέτο προσφορών.

Στο β΄ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και η παροχή της υπηρεσίας ”ΟΤΕ Surf”, μιας πλατφόρμας που απευθύνεται σε παρόχους και δίνει τη δυνατότητα παροχής internet με χρονοχρέωση χωρίς συνδρομή.

Aναφορικά με την ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου ADSL αυτή τη στιγμή το δίκτυο διαθέτει 150.000 παροχές μια αύξηση της τάξης του 317% μέσα σε ένα χρόνο καθώς και 330 σημεία παρουσίας, από 201 πέρσι. Στο τέλος του έτους το αντίστοιχο νούμερο θα έχει φθάσει τις 270.000 που θα εξυπηρετούνται από 515 σημεία παρουσίας του δικτύου. Η διαθεσιμότητα ADSL στο τέλος του 2005 θα φθάσει στο 80,4% του τηλεφωνικού δικτύου.

Σήμερα, μία σύνδεση ενεργοποιείται στο 91% των περιπτώσεων μέσα σε 5 μέρες από την ημερομηνία της αίτησης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βουρλούμης είπε ότι βασικός στόχος είναι το νοικοκύρεμα που θα επιτρέψει στον οργανισμό να επιστρέψει στην κερδοφορία, ενώ απευθυνόμενος στην ΟΜΕ-ΟΤΕ δήλωσε ότι οι αλλαγές γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Παράλληλα ο κ. Βουρλούμης δήλωσε πως ”η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΟΤΕ. Με επενδύσεις σε υποδομές αλλά και με την εμπορική - τιμολογιακή πολιτική του ο ΟΤΕ προχωρά σταθερά στην υλοποίηση της δέσμευσής του για τη διάδοση και την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και του Internet σε όλη την Ελλάδα”.

Η διευθύντρια Εμπορικών Θεμάτων κ. Έβανς δήλωσε ότι οι νέες τιμές βρίσκονται σε επίπεδα ανάλογα με τα ευρωπαϊκά, ενώ αναφορικά με τη διαμάχη για το φοιτητικό Διαδίκτυο δήλωσε ότι ο ΟΤΕ είναι έτοιμος και περιμένει την έγκριση της ΕΕΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών η εταιρία που είχε προσφύγει στην Ε.Ε. για την εθελουσία απέσυρε την προσφυγή, παρ’ όλα αυτά ο υπουργός φέρεται να πιστεύει ότι δεν αποκλείεται η Κομισιόν να εγκαλέσει την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v