ΟΤΕ: Απόφαση Πρωτοδικείου υπέρ καταναλώτριας

Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΤΕ που κατέθεσε καταναλώτρια η οποία δεν μπορεί να καταβάλει στον οργανισμό χρέος που προήλθε από κλήσεις της σε γραμμές τηλεηχοπληροφόρησης (σ.σ γραμμές 090).

ΟΤΕ: Απόφαση Πρωτοδικείου υπέρ καταναλώτριας
Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΤΕ που κατέθεσε καταναλώτρια η οποία δεν μπορεί να καταβάλει στον οργανισμό χρέος που προήλθε από κλήσεις της σε γραμμές τηλεηχοπληροφόρησης (σ.σ γραμμές 090), μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το δικαστήριο με προσωρινή απόφαση του διατάσσει τον ΟΤΕ να μην προβεί σε καμία ενέργεια σε βάρος της καταναλώτριας μέχρι να εξεταστεί από το Πρωτοδικείο κύρια αγωγή που έχει υποβληθεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την προσωρινή εντολή του δικαστηρίου, ο ΟΤΕ δεν μπορεί να ενεργοποιήσει την φραγή κλήσεων ούτε να προβεί σε διακοπή της σύνδεσης της καταναλώτριας.

Στο σκεπτικό της προσωρινής διαταγής, αναφέρεται ότι επειδή ο ΟΤΕ κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, η απειλή και ακολούθως η επιβολή καταναγκαστικών μέσων για την είσπραξη ποσών υπέρ τρίτων καθίσταται καταχρηστική και υπερβαίνουσα τα όρια της καλής πίστης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v