Κίνα: Νίκησε Ινδία - Ρωσία για την PetroKazakhstan

Η China National Petroleum εξασφάλισε την έγκριση των καναδέζικων δικαστικών αρχών για την εξαγορά της PetroKazakhstan προς 4,18 δισ. δολάρια, τερματίζοντας μήνες διαμάχης με τους ανταγωνιστές της από την Ινδία και τη Ρωσία.

Κίνα: Νίκησε Ινδία - Ρωσία για την PetroKazakhstan
Η China National Petroleum, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή επιχείρηση της Κίνας, εξασφάλισε την έγκριση των καναδέζικων δικαστικών αρχών για την εξαγορά της PetroKazakhstan προς 4,18 δισ. δολάρια, τερματίζοντας μήνες διαμάχης με τους ανταγωνιστές της από την Ινδία και τη Ρωσία για τις πλούσιες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της επιχείρησης στην Κεντρική Ασία.

Η Κίνα ”σαρώνει” τον πλανήτη αναζητώντας καύσιμα για να τροφοδοτήσει την ταχύτατη ανάπτυξη της οικονομίας της.

Στους ανταγωνιστές της για τις πηγές της PetroKazakhstan, περιλαμβάνονται η Lukoil και η Oil & Natural Gas, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Ινδίας αντίστοιχα.

Οι μέτοχοι της PetroKazakhstan έχουν εγκρίνει την κινεζική πρόταση από τις 18 Οκτωβρίου. Η Lukoil είχε ζητήσει την παρέμβαση του καναδέζικου δικαστηρίου, διεκδικώντας τα δικαιώματά της στην πώληση σε σχέση με κοινοπραξία 50-50 που έχει από κοινού με την PetroKazakhstan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v