Εμπορική: Με συμμετοχή της Credit Agricole η ΑΜΚ

Την οριστική της απόφαση, προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, φέρεται ότι έχει πάρει η Credit Agricole, η οποία θα συνεισφέρει το ποσό των 38 εκατ. ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της.

Εμπορική: Με συμμετοχή της Credit Agricole η ΑΜΚ
του Γιώργου Μαντέλα

Την οριστική τους απόφαση, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, φέρεται ότι έχουν πάρει οι Γάλλοι.

Συγκεκριμένα, η Credit Agricole θα συνεισφέρει το ποσό των 38 εκατ. ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της, ώστε να διαφυλαχτεί το ποσοστό των μετοχών που έχει σήμερα στην Εμπορική.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και θα ανακοινωθεί επίσημα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της αύξησης, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς θα ολοκληρωθεί ως τις 15 Δεκεμβρίου περίπου.

Κατά συνέπεια, το κρίσιμο διάστημα για το μέλλον της Εμπορικής θεωρείται το δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έκανε γνωστό χθες τραπεζική πηγή, η Credit Agricole διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές αναφορικά με το μερίδιό της στην Emporiki Bank. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας τη Δευτέρα, η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση μεριδίου μεγαλύτερου του 9% που διατηρεί η Δημόσια Εταιρία Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ), ενώ η Credit Agricole ίσως πουλήσει το μερίδιό της.

Η πηγή όμως υπογράμμισε στο Reuters ότι η Credit Agricole δεν έχει πάρει ακόμα καμία απόφαση για το θέμα. Η Credit Agricole αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v