Αντίδραση Credit Agricole για Εμπορική (update)

Την έκπληξή της για δηλώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με τη συμφωνία του 2000 με την Εμπορική διατυπώνει η Credit Agricole, ενώ θεωρεί ”λυπηρό” το γεγονός ότι αυτή η διαμάχη ξεσπά ακριβώς τη στιγμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Με ποιο τρόπο κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας σχολιάζουν στο euro2day.gr τη δήλωση της γαλλικής τράπεζας.

Αντίδραση Credit Agricole για Εμπορική (update)
Την έκπληξή της για τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία του 2000 με την Εμπορική Τράπεζα διατυπώνει η διοίκηση της Credit Agricole.

Η Credit Agricole επισημαίνει ότι οι συμφωνίες με την Εμπορική Τράπεζα είναι σύννομες και πραγματοποιήθηκαν υπό φυσιολογικές συνθήκες στην αγορά, ενώ τονίζει ότι μένει εμβρόντητη με τις δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία, οι οποίες δεν αντανακλούν ούτε την πορεία των διαπραγματεύσεων σε εκείνη τη φάση με την Εμπορική και το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των δυο ιδρυμάτων.

Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης αναφερόμενος στη σύμβαση δήλωσε πως ”υπάρχει ένας όρος, ο οποίος είναι απαράδεκτος και είναι και μη σύννομος και είναι ο όρος που προβλέπει ότι μπορούν οι Γάλλοι να επαναπωλήσουν στην Εμπορική τις μετοχές τους στην αρχική τιμή”.

”Αυτός ο όρος οι νομικές μας υπηρεσίες μας λένε ότι δεν είναι συμβατός με το ελληνικό δίκαιο και επομένως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί”, επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης.

Η γαλλική τράπεζα θεωρεί ”λυπηρό” το γεγονός ότι αυτή διαμάχη ξεσπά ακριβώς τη στιγμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

Όπως αναφέρει η γαλλική τράπεζα, είχε τονίσει στην πρόσφατη συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής, ότι η απόφασή της για το εάν θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.

H Credit Agricole επαναλαμβάνει ότι θα εξετάσει την πιθανότητα να αυξήσει το μετοχικό της μερίδιο στην Εμπορική Τράπεζα, μόλις τα θέματα του ασφαλιστικού έχουν πλήρως επιλυθεί και η τιμή της μετοχής αντανακλά την κατάσταση της τράπεζας.

Αυτή η θέση έχει εκφραστεί επανειλημμένως στην πορεία των επαφών που είχε η Credit Agricole από το 2000 με τη διοίκηση της τράπεζας και το ελληνικό δημόσιο.

Πως σχολιάζει η κυβέρνηση

Πηγές του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που ρωτήθηκαν από το euro2day.gr σχετικά με το θέμα δήλωσαν: ”Ανεξάρτητα από τις διαφορές για το συγκεκριμένο όρο, υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και Credit Agricole για το καλό της Εμπορικής Τράπεζας και όλων των μετόχων της”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v