Ξιφίας: Τον Ιανουάριο ο πλειστηριασμός

Σε 11,6 εκατ. ευρώ αποτιμάται το σύνολο του ενεργητικού της Ξιφίας, η οποία οδηγείται σε πρώτο πλειστηριασμό το αργότερο εντός του Ιανουαρίου 2006. Η εκκαθαρίστρια εταιρεία, η Πειραιώς Finance, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποτίμησης του ενεργητικού της εταιρείας στις 22/11.

Ξιφίας: Τον Ιανουάριο ο πλειστηριασμός
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Σε 11,6 εκατ. ευρώ αποτιμάται το σύνολο του ενεργητικού της Ξιφίας, η οποία οδηγείται σε πρώτο πλειστηριασμό το αργότερο εντός του Ιανουαρίου 2006.

Η εκκαθαρίστρια εταιρεία, η Πειραιώς Finance, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποτίμησης του ενεργητικού της εταιρείας και την προηγούμενη Τρίτη 22 Νοεμβρίου συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας ο καθορισμός της τιμής πρώτης προσφοράς.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο σε ένα μήνα, οπότε λόγω και των εορτών των Χριστουγέννων ο καθορισμός της ημερομηνίας για τη διενέργεια του πρώτου πλειστηριασμού μετατίθεται για το νέο έτος και, πιο συγκεκριμένα, εντός του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στο ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται τα γήπεδα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα έπιπλα και τα σκεύη, τα μεταφορικά μέσα, καθώς και η επωνυμία της.

Ωστόσο, ένα κρίσιμο ζήτημα για την υπό εκποίηση, πλέον, εταιρεία είναι η τύχη της μετοχής της στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) είχε αποστείλει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου έγγραφο σε εισηγμένες εταιρείες των οποίων οι μετοχές βρίσκονται σε μακρά περίοδο αναστολής, ζητώντας τους να υποβάλουν επιχειρηματικά σχέδια μέχρι τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει στη συνέχεια για την τύχη των μετοχών τους.

Η Πειραιώς Finance με επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει στοιχειοθετήσει νομικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να υπάρξει εξαίρεση για την Ξιφίας, δεδομένου των ιδιομορφιών που παρουσιάζει η περίπτωσή της, αλλά είναι άγνωστο τι θα πράξει τελικά η Ε.Κ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό το γεγονός ότι, έστω και υπό αναστολή, η διατήρηση της μετοχής της Ξιφίας στο ταμπλό ενισχύει αποφασιστικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά της.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι που ζητούν πληροφορίες για το ενδεχόμενο εξαγοράς και επαναλειτουργίας της εταιρείας, αλλά στο θέμα αυτό η Πειραιώς Finance επιλέγει να τηρεί χαμηλούς τόνους, επισημαίνοντας ότι ”δεν αρκεί μόνον να υπάρχει ενδιαφέρον, πρέπει να το δούμε να εκδηλώνεται και στην πράξη κατά τον πλειστηριασμό”.

* Μερική επαναδημοσίευση από το φύλλο 401 της εφημερίδας ”Μέτοχος” που κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v