Γερμανία: Αίρονται φοροαπαλλαγές 2 δισ. ευρώ

Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου άμεση εφαρμογή μέτρων κατάργησης φοροαπαλλαγών συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ το χρόνο.

Γερμανία: Αίρονται φοροαπαλλαγές 2 δισ. ευρώ
Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε άμεση εφαρμογή μέτρων κατάργησης φοροαπαλλαγών συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ το χρόνο, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου.

Αποφασίστηκε να καταργηθεί μια διάταξη που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των εύπορων προσώπων, βάσει της οποίας οι τυχόν ζημίες από επενδύσεις σε closed funds εκπτίπτουν από τον φόρο εισοδήματος.

Η ταχύτατη αυτή απόφαση και το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο κατέφυγε σε έκτατη νομοθετική διαδικασία για την άμεση μεταρρύθμιση υπογραμμίζουν τις δημοσιονομικές πιέσεις που υφίσταται η κυβέρνηση.

Η νέα Καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ, η οποία έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα στα όρια της Ε.Ε. μέχρι το 2007, ύστερα από πέντε συνεχόμενα χρόνια παραβίασης, στοχεύει σε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ύψους 35 δισ. ευρώ στην ερχόμενη διετία.

Το νέο μέτρο αφορά όλα τα closed funds που εισήχθηκαν μετά τις 10 Νοεμβρίου και όλες τις μετοχές αυτών των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που αγοράστηκαν ύστερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Περιλαμβάνει και όλα τα κεφάλαια ΜΜΕ, τις μετοχές σε εμπορικά πλοία και δεξαμενόπλοια και τα κεφάλαια που επενδύουν σε νέες μορφές ενέργειας και leasing.

Πρόκειται για μια σημαντική στροφή στην πολιτική της Γερμανίας, η οποία επί μακρόν υποστηρίζει τη στροφή στις εγχώριες βιομηχανίες, όπως την κινηματογραφική, τα ναυπηγεία και την αιολική ενέργεια, προσφέροντας φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v