Σε ”επιφυλακή” για νέα αύξηση επιτοκίων η ΕΚΤ

Ο ιθύνων οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Οτμαρ Ισινγκ, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα δράσει ”ανά πάσα στιγμή” στα επιτόκια, εάν κριθεί απαραίτητο, σε ομιλία που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του μηνιαίου δελτίου της τράπεζας.

Σε ”επιφυλακή” για νέα αύξηση επιτοκίων η ΕΚΤ
Ο ιθύνων οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Οτμαρ Ισινγκ, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα δράσει ”ανά πάσα στιγμή” στα επιτόκια, εάν κριθεί απαραίτητο.

Σε ομιλία του που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του μηνιαίου δελτίου της τράπεζας, ο κορυφαίος οικονομολόγος δήλωσε: ”Εάν χρειαστεί θα δράσουμε και είμαστε σε θέση να δράσουμε ανά πάσα στιγμή”.

Στην έκθεση Δεκεμβρίου, η ΕΚΤ αναφέρει ότι η στάση της στα επιτόκια εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας παρά την πρόσφατη επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής.

Η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα αύξησε το βασικό επιτόκιο στο 2,25% από 2,0%, επιβάλλοντας αυστηρότερη πολιτική για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια.

Στο δελτίο η τράπεζα αναφέρει ότι τα επιτόκια παραμένουν πολύ χαμηλά τόσο σε ονομαστικούς όσο και σε πραγματικούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v