Αιχμηρές παρεμβάσεις από τον Αμερικανό πρεσβευτή

Νέες συλλήψεις μελών της 17Ν αναμένει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ κ. Τσαρλς Ρις. Προσπαθώντας να προωθήσει την αγορά αεροσκαφών από την ελληνική κυβένρηση, ο κ. Ρις χαρακτήρισε τα F-16 ”φτηνά, αποτελεσματικά και συμφέροντα”, ενώ επέκρινε τα ”υψηλά επίπεδα διαφθοράς” στην Ελλάδα.

Αιχμηρές παρεμβάσεις από τον Αμερικανό πρεσβευτή
Νέες συλλήψεις μελών της 17Ν αναμένει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, μετά το τέλος της χθεσινής ομιλίας του στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η αγορά των 40 F-16 εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και οι εμπλοκές που έχουν προκύψει.

”Τα F-16 είναι φτηνά, αποτελεσματικά και συμφέρουν”, είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Ρις προσπαθώντας να προωθήσει την πώληση των αεροσκαφών.

Ο κ. Ρις κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη διαφάνεια και ”στο σχετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα”. ”Δυστυχώς η φήμη της χώρας δεν είναι η καλύτερη”, είπε ο κ. Ρις, ενώ προσέθεσε πως ”περιμένουμε να δούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους να συνεχίζουν να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς”.

Ελληνικοί πολιτικοί κύκλοι, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις Ρις.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v