ΗΠΑ: Στο 4,25% αύξησε τα επιτόκια η Fed

Στην 13η συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων προχώρησε η Fed, με τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού δανεισμού να διαμορφώνονται στο 4,25%. Όσον αφορά τη φρασεολογία της συνοδευτικής ανακοίνωσης, οι αξιωματούχοι της Fed αφαίρεσαν από τη λέξη ”εξυπηρετική” με την οποία χαρακτηρίζεται η πιστωτική πολιτική.

ΗΠΑ: Στο 4,25% αύξησε τα επιτόκια η Fed
Σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προχώρησε, για 13η συνεχόμενη φορά από τον Ιούνιο του 2004, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Fed αύξησε τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης από το 4% στο 4,25%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιτόκια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2001.

Όσον αφορά στη φρασεολογία της συνοδευτικής ανακοίνωσης, οι αξιωματούχοι της Fed αφαίρεσαν τη λέξη ”εξυπηρετική” με την οποία χαρακτηρίζεται η πιστωτική πολιτική που υποβοηθά την ανάπτυξη, ωστόσο διατήρησαν τη λέξη ”μετρημένη”, που χαρακτηρίζει την ήπια πορεία στους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός, αναμένεται ”να παραμείνει ελεγχόμενος”, ωστόσο επισημαίνεται ότι οι αυξημένες ενεργειακές τιμές πιθανόν να ενισχύσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v