Τράπεζες: Σε έξι μήνες η λειτουργία του ΕΤΑΤ

Έξι μήνες μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στο νέο επικουρικό ταμείο των τραπεζών θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος ασφαλιστικός οργανισμός, σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να προβλέπει η εισήγηση που θα γίνει σήμερα στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης με κυβερνητική πρωτοβουλία.

Τράπεζες: Σε έξι μήνες η λειτουργία του ΕΤΑΤ
του Γιώργου Μαντέλα

Έξι μήνες μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στο νέο επικουρικό ταμείο των τραπεζών θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος ασφαλιστικός οργανισμός.

Αυτό αναμένεται να προβλέπει η εισήγηση που θα γίνει σήμερα στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης με κυβερνητική πρωτοβουλία. Η εξέλιξη αυτή πρακτικά συνεπάγεται ότι το νέο ταμείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε 6 μήνες από τώρα, λαμβάνοντας δηλαδή σχετική παράταση και δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στις τράπεζες που το επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι Εμπορική και Αγροτική θα είναι οι πρώτες που θα αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία, ενώ όπως διαβεβαίωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών το Π.Δ. είναι ουσιαστικά έτοιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v