Νανόπουλος: Κέρδη για τις τράπεζες και στο 2006

Στο outlook της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών για το 2006 αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, ενώ παράλληλα η διοίκηση της Τράπεζας διέψευσε εκ νέου τις φήμες που θέλουν την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank.

Νανόπουλος: Κέρδη για τις τράπεζες και στο 2006
Στο outlook της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών για το 2006 αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, ενώ παράλληλα η διοίκηση της Τράπεζας διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank.

Ειδικότερα, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως αν και το 2006 θα είναι μια ακόμη καλή χρονιά για τον τραπεζικό κλάδο, δεν θα είναι εξίσου καλό με το 2005.

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο μέσος όρος αύξησης της κερδοφορίας του 40% που εμφάνισαν οι τράπεζες στο 2005 θα επιβραδυνθεί.

Εξάλλου, ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε και στις προοπτικές της Eurobank όσον αφορά στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι τα επόμενα χρόνια το 20% των εσόδων να προέρχεται από αυτές τις αγορές.

Παράλληλα, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά, εκ νέου, οι φήμες για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank με τον κ. Νανόπουλο να δηλώνει ότι ”δεν τίθεται θέμα συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή στην ελληνική τράπεζα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v