Αύξηση ανεργίας στη Γερμανία, πτώση στη Γαλλία

Η ανεργία στη Γερμανία εκτινάχθηκε απρόσμενα τον Ιανουάριο, καθώς οι εταιρίες επιτάχυναν περικοπές των δαπανών πριν τεθεί σε ισχύ (αύριο) νομοθετική ρύθμιση που περικόπτει τα επιδόματα για τους εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα εκτός εργασίας.

Αύξηση ανεργίας στη Γερμανία, πτώση στη Γαλλία
Η ανεργία στη Γερμανία εκτινάχθηκε απρόσμενα τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, καθώς οι εταιρίες επιτάχυναν περικοπές των δαπανών πριν τεθεί σε ισχύ (αύριο) νομοθετική ρύθμιση που περικόπτει τα επιδόματα για τους εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα εκτός εργασίας.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 69.000 ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν πτώση κατά 20 χιλιάδες. Το σύνολο του αριθμού των ανέργων αυξήθηκε πάνω από τα 5 εκατομμύρια άτομα για πρώτη φορά σε 10 μήνες και το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 11,3% από 11,2%.

Αντιθέτως στη Γαλλία, οι άνεργοι μειώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο και το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε έναντι του Νοεμβρίου κατά 23 χιλ. στους 2,61 εκατομμύρια και το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 9,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v