UBS: Νέα ψήφος εμπιστοσύνης για 7 τράπεζες (upd)

Στα ύψη αναθεωρεί τις τιμές - στόχους για επτά ελληνικές τράπεζες η UBS, εξέλιξη που συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 29% από έως 47% από τα τρέχοντα επίπεδα. Τop pick από τις ”μεσαίες” η Τράπεζα Κύπρου με το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου (47%). Ξεχωρίζει Εθνική με τιμή - στόχο τα 50 ευρώ και Eurobank (43 ευρώ).

UBS: Νέα ψήφος εμπιστοσύνης για 7 τράπεζες (upd)
Τη θετική της άποψη για την προοπτική των ελληνικών τραπεζών στο 2006 διατηρεί η UBS όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση όπου σημειώνει πως από τον χώρο των ”μεσαίων” τραπεζών top pick της είναι η Τράπεζα Κύπρου, ενώ από τις ”μεγάλες” τράπεζες ξεχωρίζει τις Εθνική και Eurobank.

Ο ελβετικός οίκος αναθεωρεί ανοδικά τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Τράπεζας Κύπρου, Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εμπορική και Αγροτική.

Εξηγεί πως η αύξηση των τιμών στόχων κατά 10% - 35% πραγματοποιήθηκε καθώς προσάρμοσε τις εκτιμήσεις του με βάση τους πολλαπλασιαστές κερδών του 2008, έναντι του 2007 πριν, ενώ συμπληρώνει πως αντανακλούν τη βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος, την εμπιστοσύνη που τον διέπει όσον αφορά στην καταγραφή ”ισχυρών” κερδών, αλλά και το ενδεχόμενο (θετικής) αποκλίσης από τις προβλέψεις του όσον αφορά στην κερδοφορία.

-Τράπεζα Κύπρου

H UBS αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στις 4,62 λίρες Κύπρου (8 ευρώ), από τις 3,43 λίρες Κύπρου προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”buy1”. Η νέα τιμή-στόχος στηρίζεται στην πρόβλεψη ότι η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου διαπραγματεύεται 13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Επίσης, υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 47% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Κύπρου, αναφέρει η UBS.

Για την Τράπεζα Κύπρου η UBS επισημαίνει πως πεποίθησή της είναι πως είναι ”υποτιμημένη”, ενώ συμπληρώνει πως καθώς η δραστηριότητα στην αγορά της Κύπρου ανακάμπτει, ενώ παράλληλα η επέκταση στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης η Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει μια σταθερή διεύρυνση απόδοση ιδίων κεφαλαίων, γεγονός που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση της μετοχής.

-Εθνική Τράπεζα

Επίσης, αναβαθμίζει στα 50 ευρώ, από τα 45 ευρώ πριν, την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ”buy2”. Η αναθεωρημένη τιμή-στόχος για τη μετοχή της Εθνικής βασίστηκε στο γεγονός ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται 13 φορές τα αναπροσαρμοσμένα προβλεπόμενα κέρδη του 2008, διευκρινίζει ο ξένος οίκος.

Εξάλλου, η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 31% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Εθνικής.

Για την Εθνική Τράπεζα αναφέρει πως διαθέτει την καλύτερη και μεγαλύτερη έκθεση στην γοργά αναπτυσσόμενη αγορά των στεγαστικών δανείων μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως διαθέτει σημαντικές προοπτικές αναδιάρθρωσης και ισχυρές ταμειακές ροές.

-Eurobank

Εξάλλου, στα 43 ευρώ, από τα 33 ευρώ αύξησε ο οίκος την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank, ενώ διατηρεί τη σύσταση σε ”Buy 1”.

Η νέα τιμή-στόχος οφείλεται στο γεγονός ότι η μετοχή της Eurobank διαπραγματεύεται 13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, ενώ υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 41%.

Στα θετικά της Τράπεζας η UBS επισημαίνει το ελκυστικό επενδυτικό της προφίλ, την ισχυρή διοίκηση και την αποτελεσματικό δίκτυο.

-Alpha Bank

Επίσης, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση για την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 39 ευρώ, από τα 33 ευρώ προηγούμενος, διατηρώντας τη σύσταση ”buy1”, με τη νέα τιμή-στόχο να υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 37%.

Η υψηλότερη τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank προκύπτει από το γεγονός ότι η μετοχή διαπραγματεύεται 13 φορές τα αναπροσαρμοσμένα προβλεπόμενα κέρδη του 2008, σημειώνει η UBS.

Κάνει επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στη βελτίωση του λειτουργικού momentum του ομίλου, αλλά και στις κινήσεις που έχει υλοποιήσει την τελευταία διετία η διοίκηση όσον αφορά στην ενδυνάμωση της θέσης της Τράπεζας στον τομέα της εγχώριας λιανικής, αλλά και στην επιτάχυνση της επέκτασης της Τράπεζας στη ΝΑ Ευρώπη.

-Τράπεζα Πειραιώς

Επιπλέον, η UBS αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 27 ευρώ, από τα 22,8 ευρώ πριν, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”buy2”, με τη νέα τιμή-στόχο να υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 37%.

Η UBS εξηγεί πως η αναθεωρημένη τιμή-στόχος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προκύπτει από το γεγονός ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται 13 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2008, συμπεριλαμβανομένου του πλεονάζοντος κεφαλαίου.

Επισημαίνει πως η Τράπεζα έχει εξελιχθεί ως μια από τις πιο ”ελκυστικές” περιπτώσεις από τον χώρο των μεσαίων τραπεζών στην Ευρώπη.

-Εμπορική Τράπεζα

Επιπρόσθετα, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εμπορικής και συγκεκριμένα στα 37 ευρώ (που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 29% από τα τρέχοντα επίπεδα), από τα 33,2 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Η υψηλότερη τιμή-στόχος για τη μετοχή της Εμπορικής προκύπτει με βάση τον αναπροσαρμοσμένο πολλαπλασιαστή κερδών του 2008 (13 φορές τα προβλεπόμενα) κέρδη.

Στα θετικά της Τράπεζας επισημαίνει την ελκυστικότητά της όσον αφορά στη θέση της στην αγορά (τέταρτη σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό συγκέντρωσης), αλλά και στις προοπτικές κερδοφορίας που δημιουργούνται υπό τη διοίκηση του κ. Προβόπουλου.

-Αγροτική Τράπεζα

Για την Αγροτική Τράπεζα η νέα υψηλότερη τιμή στόχος είναι στα 7,4 ευρώ από τα 7 ευρώ προηγουμένως, ενώ η σύσταση διατηρείται σε Buy 2.

Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 41% για τη μετοχή της Αγροτικής, ενώ προκύπτει με βάση τις προβλέψεις ότι η μετοχή διαπραγματεύεται 12 φορές τα αναπροσαρμοσμένα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Για την ΑΤΕ αναφέρεται η εξαιρετική της θέση στην αγορά, καθώς και η ισχυρή μόχλευση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων.

Με βάση τις εκτιμήσεις της UBS η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου διαπραγματεύεται 16,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006 και 12,4 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2007, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας 13,8 φορές τα κέρδη του 2006 και 12,5 φορές τα κέρδη του 2007, η μετοχή της Alpha Bank 14 φορές τα κέρδη του 2005 και 11,7 φορές τα κέρδη του 2007.

Επίσης, η μετοχή της Eurobank διαπραγματεύεται 15,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006 και 11,8 φορές τα κέρδη του 2007, της Τράπεζας Πειραιώς 14,2 φορές τα κέρδη του 2006 και 12,2 φορές τα κέρδη του 2007, της Εμπορικής 19,7 φορές τα κέρδη του 2006 και 13,6 φορές του 2007 και η μετοχή της Αγροτικής 19,6 φορές τα κέρδη του 2006 και 14 φορές τα κέρδη του 2007.

H UBS επισημαίνει πως η προτίμησή της στους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους αφορά στις εξής (και με την σειρά που ακολουθούν): Τράπεζα Κύπρου, Εθνική, Eurobank, Alpha, Εμπορική, Πειραιώς και Αγροτική με την Τράπεζα Κύπρου να διαθέτει τα υψηλότερα περιθώρια για ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη.

Κατά τον ελβετικό οίκο το λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες το 2006 θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται με παρόμοιο τρόπο όπως το 2005 με άξονες τον ισχυρό δανεισμό, τα ανθεκτικά spreads τις θετικές τάσεις σε ό,τι αφορά το κόστος και την ποιότητα των κεφαλαίων, καθώς και τις βελτιούμενες συνθήκες από τις δραστηριότητες στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη.

Οι παραπάνω τάσεις κατά την εκτίμηση της UBS λογικά θα υποστηρίξουν ρυθμούς αύξησης της κερδοφορίας παραπάνω του 25% για το 2006 και παραπάνω από 20% για κάθε χρόνο στο διάστημα 2006- 2008. Επίσης, η UBS αναμένει τις εξαγορές και συγχωνεύσεις να αποτελέσουν βασικό παράγοντα εξελίξεων το 2006, με την εμπορική να αποτελεί ”κλειδί” στην όλη δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v