Υποκλέπτουν το μέλλον τους!

Επί έντεκα μήνες μας έκρυβαν το ”μεγάλο μυστικό”. Αποφάσισαν να το βγάλουν στα ξαφνικά, και μάλιστα βεβιασμένα. Γιατί; Αυτοί ξέρουν. Αρχικά έδειξαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, για να αναγκαστούν στη συνέχεια να τα μαζέψουν όπως όπως. Έπειτα, άρχισαν οι υπουργοί να διαφωνούν ακόμη και μεταξύ τους για πτυχές της υπόθεσης. Μήπως τα έχουν κάνει μπάχαλο;

Υποκλέπτουν το μέλλον τους!
Επί έντεκα μήνες μας έκρυβαν το ”μεγάλο μυστικό”. Αποφάσισαν να το βγάλουν στα ξαφνικά, και μάλιστα βεβιασμένα. Γιατί; Αυτοί ξέρουν.

Αρχικά έδειξαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, για να αναγκαστούν στη συνέχεια να τα μαζέψουν όπως όπως. Έπειτα, άρχισαν οι υπουργοί να διαφωνούν ακόμη και μεταξύ τους για πτυχές της υπόθεσης. Μήπως τα έχουν κάνει μπάχαλο;

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλα όσα κρύβονται πίσω από αυτή τη φοβερή υπόθεση για να κρίνουμε αν ορθώς έπραξε η κυβέρνηση και το έφερε στο φως της δημοσιότητας με την παρουσία του μισού κυβερνητικού συμβουλίου.

Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι οι χειρισμοί τους από εκεί και πέρα ήταν τόσο άστοχοι που δεν αντέχουν σε κριτική.

Άνθρωποι μπαινόβγαιναν (και εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν) στις λίστες εκείνων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από το σκοτεινό κέντρο.

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δεν μπορούν να βρουν μεταξύ τους μία κοινή έκφραση για το θέμα του άτυχου διευθυντή της Vodafone, λες και δεν βρίσκονται στην ίδια κυβέρνηση.

Κι όσο περνάνε οι μέρες, τόσο πληθαίνουν τα ερωτήματα για το επείγον των ανακοινώσεων και για τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση.

Όταν αποφασίζεις να προβείς σε μία οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει, λογικά, να έχεις ”μετρήσει” όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης. Είναι το πρωταρχικό, το στοιχειώδες, για τη λειτουργία μιας κυβέρνησης, ενός οργανισμού, μιας εταιρείας.

Στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε ο παραμικρός σχεδιασμός. Και ότι υπάρχει παντελής έλλειψη συντονισμού.

Δικαίως, λοιπόν, οι πολίτες αναρωτιούνται για τη συνοχή αυτής της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται για ένα βεβιασμένο συμπέρασμα, αφού η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών δεν ήταν η μόνη που έπληξε την εικόνα της κυβέρνησης.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φαίνεται η αναγκαιότητα ενός ευρέως ανασχηματισμού. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει στη διάθεσή της ικανά και άξια στελέχη που θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο. Ότι η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης είναι η καλύτερη που μπορεί να παρουσιάσει.

Η αγορά περιμένει τον ανασχηματισμό. Είναι καθημερινό θέμα συζήτησης. Διότι η κυβέρνηση αυτή είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες με την άνοδό της στην εξουσία και ουδείς θα ήθελε οι προσδοκίες εκείνες να διαψευστούν.

Έστω κι αν η κλεψύδρα έχει δείξει ότι τείνει να λήξει η μισή διαδρομή μέχρι το τέλος. Χρόνος υπάρχει, αρκεί να αξιοποιηθεί...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v