Εμπορική ΑΧΕ: Πιθανότατες οι 4.450 μονάδες

Σημαντική αύξηση των πιθανοτήτων για προσέγγιση των 4.450 μονάδων εντοπίζει η Εμπορική σε τεχνική της ανάλυση για τον Γ.Δ., εκτιμώντας ότι η καλύτερη επενδυτική τακτική τώρα είναι η ”παρακολούθηση της ανοδικής τάσης”. Επίσης, προβλέπει έντονη ανοδική κίνηση πριν από την εκτόνωση του ανοδικού κύκλου.

Εμπορική ΑΧΕ: Πιθανότατες οι 4.450 μονάδες
Σημαντική αύξηση των πιθανοτήτων για προσέγγιση των 4.450 μονάδων εντοπίζει η Εμπορική Χρηματιστηριακή σε τεχνική της ανάλυση με σημερινή ημερομηνία για τον Γενικό Δείκτη. Μέχρι πρότινος, παραδέχεται η χρηματιστηριακή, θεωρούσε το σενάριο πολύ αισιόδοξο για να επαληθευτεί μέσα στο 2006.

Κατά την Εμπορική, η καλύτερη επενδυτική τακτική έως ότου υπάρξουν αξιόπιστες τεχνικές ενδείξεις κορύφωσης των (ήδη υπεραγορασμένων) μετοχών είναι η παραμονή στην τάση (με τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίου σύμφωνα με τα νέα δεδομένα), χωρίς όμως να εξαντλείται η ρευστότητα.

Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ιδιαίτερα θετική και η αγορά κινείται πλέον με βάση τη σημαντική ρευστότητα που υπάρχει. Oι επενδυτές δείχνουν πρόθυμοι να αναλάβουν πολύ μεγαλύτερο επενδυτικό κίνδυνο απ’ ό,τι πριν από μερικές εβδομάδες, βασιζόμενοι περισσότερο στο ανοδικό momentum κλάδων ή μετοχών και πολύ λιγότερο σε θεμελιώδεις αποτιμήσεις (κλασική περίπτωση bull market), αναφέρεται.

Η διατήρηση των ανοδικών τάσεων στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές συντηρεί το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για το Χ.Α.

Οι τοποθετήσεις σε μετοχές πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια σύμφωνα με τις βασικές αρχές της τεχνικής ανάλυσης (να εμφανίζουν ακόμη και στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ικανοποιητικά περιθώρια ανόδου σύμφωνα με την εκ των προτέρων προσδιορισμένη τιμή-στόχο, να έχουν ικανοποιητική εμπορευσιμότητα, να βρίσκονται στην πρώτη φάση εκτόνωσης των ανοδικών κυμάτων, να μην απέχουν σημαντικά από αξιόλογες στηρίξεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν stop–loss σε ενδεχόμενη αντιστροφή της τάσης) και να μην ανήκουν –από την πλευρά της θεμελιώδους ανάλυσης– στην κατηγορία υψηλού κινδύνου (υπερβολικά μεγάλα δάνεια, συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις κ.λπ.).

Θεωρούμε ότι η κορύφωση του ανοδικού κύματος που βρίσκεται σε εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί αφού προηγηθεί ένα ανοδικό ξέσπασμα του Γενικού Δείκτη, το οποίο ακόμη δεν το έχουμε δει.

”Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των τεχνικών ενδείξεων στους τεχνικούς δείκτες - ταλαντωτές, τα περιθώρια ανόδου των δεικτοβαρών μετοχών, που ύστερα από μια μικρή περίοδο συσσώρευσης τιμών δείχνουν να εκτονώνονται ανοδικά, τους μεσοπρόθεσμους σχηματισμούς αντιστροφής της μακροπρόθεσμης πτωτικής τάσης σε πολλές μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, τη θετική τεχνική εικόνα των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών (και την απόστασή τους από τις επόμενες σημαντικές αντιστάσεις), θεωρούμε όχι μόνον ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση της προσέγγισης και της επόμενης σημαντικής αντίστασης των 4.450 μονάδων, αλλά φαίνεται πλέον αρκετά πιθανή”, επισημαίνει η Εμπορική.

Σε τέτοιες περιόδους, αναφέρει σε άλλο σημείο, επιτυγχάνονται γρήγορα κέρδη, αλλά συχνά πραγματοποιούνται και ανεπιθύμητοι εγκλωβισμοί αν οι επενδυτές δεν κινηθούν βάσει σχεδίου και παρασυρθούν σε υπερβολές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v