Ο Μπιλ Γκέιτς στηρίζει το όραμα Μπαρόζο για το ΕΙΤ

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, περιλαμβάνεται στους ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών.

Ο Μπιλ Γκέιτς στηρίζει το όραμα Μπαρόζο για το ΕΙΤ
Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, περιλαμβάνεται στους ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, που αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει το πλάνο δημιουργίας του νέου πανευρωπαϊκού ινστιτούτου, ισχυρίζεται ότι έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη επιχειρηματική υποστήριξη για το έργο.

Από την άλλη πλευρά πάντως, ορισμένοι ακαδημαϊκοί της ”αφρόκρεμας” των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, εξακολουθούν να εκφράζουν επιφυλάξεις.

Ο Μανουέλ Μπαρόζο θεωρεί την δημιουργία του ΕΙΤ, που φιλοδοξεί να καταστεί το ευρωπαϊκό αντίστοιχο του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), την σημαντικότερη κίνηση για την εξέλιξη της έρευνας και ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Εξαιτίας σε ένα βαθμό και της μακρόχρονης διαμάχης της Κομισιόν με την Microsoft για ζητήματα ανταγωνισμού, ο κολοσσός της πληροφορικής προσπαθεί επίμονα να βελτιώσει την εικόνα του προς τις Βρυξέλλες και είναι χορηγός σε μεγάλο αριθμό έργων έρευνας και ανάπτυξης στον τεχνολογικό τομέα.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v